svađalačka politika komšija ne jenjava

Opasno vraćanje Srbije u '90-e: Trula politika, truli mediji, slavljenje i postavljanje zločinaca u politički vrh...

Front 06.12.17, 09:27h

Opasno vraćanje Srbije u '90-e: Trula politika, truli mediji, slavljenje i postavljanje zločinaca u politički vrh...
Spomenuti primjeri su samo djelić svega što bi se moglo okarakterizirati kao povratak u devedesete

 

Žal za ratnim zločincima, povratak radikala u vrh SPS-a, renesansa medijskih ratnih huškača…. Je li Srbija na putu u devedesete?


Ako se pita New York Times, koji je nedavno ocijenio da se Srbija vraća u devedesete, fenomen se doživljava uglavnom kroz odnose Srbije prema Bruxellesu i Rusiji i famoznom sjedenju na dvije stolice. A tu je i ocjena istog lista o odnosu Srbije prema ratnim zločinima devedesetih i slavljenju ratnih zločinaca- piše Deutsche Welle.


Je li povratak u devedesete vraćanje u novinarstvo nekih od najozloglašenijih pera Miloševićevog režima? Ili je povratak u devedesete vijest da je Milivoje Pavlović, nezaboravni Miloševićev ministar informiranja a sada predsjednik Programskog vijeća RTS-a, tražio hitno izvješće o emisiji povodom posljednjih presuda Haškog tribunala? Emisija je izazvala uznemirenje javnosti, kaže Pavlović.


Možda je povratak u devedesete i odluka vrha Socijalističke partije Srbije (SPS) da se Nikola Šainović, haški osuđenik, koji je odmah nakon povratka iz Haaga vraćen u Glavni odbor partije, predloži u Predsjedništvo stranke?


Povratak ozloglašenih brkova



Spomenuti primjeri su samo djelić svega što bi se moglo okarakterizirati kao povratak u devedesete. Najsvežiju vijest, povratak Šainovića u vrh SPS-a, šef socijalista Ivica Dačić prokomentirao je riječima da je Šainović to zaslužio „jer je branio Srbiju dostojno u Haagu".

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI