SRBI GLAVNI SNABDJEVAČI DROGOM U GRČKOJ

Estrada u panici poslije hapšenja Srbina zbog kokaina u Atini: U stanu pronađen spisak sa 31 imenom poznatih

Hronika 05.12.17, 12:56h

Estrada u panici poslije hapšenja Srbina zbog kokaina u Atini: U stanu pronađen spisak sa 31 imenom poznatih
Ivan je skrenuo pažnju luksuznim životom, skupim vilama i apartmanima koje je tražio da kupi, kao i automobilima, prije svega „poršeom“ koji je vozio

U luksuznom dupleksu u kojem je uhapšen Martin Matijašević pronađen je spisak sa 31 kupcem. Vjeruje se da na njemu ima osoba iz grčkog, ali i srpskog džet-seta, koji su u strahu da ih ne otkriju.


Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji je uhapšen u Atini sa 136 kilograma kokaina, drogom je snabdjevao atinski, ali i srpski džet-set, saznaje Kurir.

 

Policija je prilikom zapljene droge, čija bi vrijednost na crnom tržištu dostigla iznos od preko 15 miliona evra, u luksuznom stanu koji je Matijašević koristio pronašla četiri mobilna telefona i laptop, koji su policiji i otkrili da je imao bogatu klijentelu.

 

Na listi poznatih klijenata, kako prenose grčki mediji, nalazi se 31 osoba, čiji identitet zasad nije otkriven! Matijašević je srpski državljanin, ali posjeduje i hrvatski pasoš.


 
- Spisak imena, uz bilješke o tome koliku količinu, po kojoj cijeni i kad su tačno kupili, izazvaće pravi zemljotres na estradi. Policija će svako od imena sa spiska ponaosob provjeriti - potvrdili su izvori iz grčke policije. Kako navode, osim imena i bilježaka, u telefonima su pronađeni i razgovori i prepiske sa ljudima iz svijeta biznisa, mode i muzike kojima je Matijašević bio glavni snabdjevač.

 

Kako navode, sumnja se da je mozak cijele operacije izvjesni Ivan zvani Porše, koji je uspio da izbjegne hapšenje.

 

- Ivan je skrenuo pažnju luksuznim životom, skupim vilama i apartmanima koje je tražio da kupi, kao i automobilima, prije svega „poršeom“ koji je vozio. Policija je mjesecima planirala čitavu akciju, pošto se pojavila informacija da su se u Atini pojavili dileri koji prodaju velike količine droge u noćnim klubovima u koje dolazi bogata klijentela. U subotu uveče upali su u jedan dupleks u atinskom ljetovalištu Varkizi, gde je pronađeno spakovano u 124 paketa nešto više od 136 kilograma kokaina i 12.000 evra - otkrili su oni.


- Matijašević je u atinsko ljetovalište stigao prije oko tri nedjelje. Luksuzni dupleks iznajmio je preko interneta. Martin je uhapšen na spavanju. Njegov pasoš svjedoči da je često iz Beograda putovao u Brazil i Ekvador - otkrili su izvori iz grčke policije.

 

Martin Matijašević prijavljen je na adresi u Vrbasu. Kurir je juče stupio u kontakt sa ljudima koji žive na istom broju na kom i Matijašević.


 
- Martina nisam vidio godinama, ali je ovdje išao u školu. U stanu živi samo njegova majka, ali i ona često putuje, ne znam gdje, ali nekad je nema i mjesecima - kaže jedan komšija za Kurir.

 

(Kurir,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI