STRPLJENJE PRI KRAJU

U sedam dana Trebinje četiri puta bez vode: Dotrajale cijevi niko ne mijenja

Hronika 04.12.17, 22:00h

U sedam dana Trebinje četiri puta bez vode: Dotrajale cijevi niko ne mijenja
“Stare i dotrajale vodovodne cijevi stalno pucaju, kako se jedan kvar otkloni tako se stvori drugi”, kažu u Vodovodu

Trebinje je drugi dan bez vode, pukla je glavna cijev. Zalihe u prodavnicama su već pri kraju pa su cisterne sa vodom raspoređene po svim trebinjskim naseljima.


Najveća gužva je pred vatrogasnim domom, sa kantama i bidonima Trebinjci dolaze po vodu. Strpljenje im je već pri kraju.


“Stare i dotrajale vodovodne cijevi stalno pucaju, kako se jedan kvar otkloni tako se stvori drugi”, kažu u Vodovodu. Svi radnici su na terenu, građanima Trebinja duguju izvinjenje.


“Želio bih da se izvinim svim građanima Trebinja zbog ovoga što je nastupilo. Naravno ovo nama zadaje ogromne probleme u samom funkcionisanju, međutim cijevi koje su iz 1974. godine očigledno da ne mogu da trpe neka opterećenja koja su nastupila, rekao je Spasoje Radović, direktor Vodovoda Trebinje.


U posljednjih sedam dana Trebinje je zbog pucanja glavnog cjevovoda bez vode ostalo četiri puta. Pitanje ATV-a kako riješiti ovaj problem razljutilo je gradonačelnika Luku Petrovića.


“Pa jeste li upoznati, jeste li ćoravi, čitate li medije?”, rekeo je gradonačelnik Trebinja.


Na pitanje novinara kako riješiti problem Petrović je odgovorio: “Pa znači kvarovi se dešavaju na vodovodu koji je star 43 godine. Neko prije nas nije rješavao probleme, a imao je novac na računu”.


Generalna rekonstrukcija cjevovoda, nije izvodljiva dok se ne obezbijedi alternativno vodosnabdijevanje. Direktor trebinjskog vodovoda kaže da je napravljen projekat za izgradnju vodovodne infrastrukture od izvorišta do grada lijevom obalom Trebišnjice.

 

(ATV,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI