BRUTALAN NAPAD U BANJALUCI

Dispečerku taxi službe tukao šakama i nogama: Kada vozilo nije stiglo, otišao da kablom zadavi radnicu...

Hronika 04.12.17, 11:36h

Dispečerku taxi službe tukao šakama i nogama: Kada vozilo nije stiglo, otišao da kablom zadavi radnicu...
Policijskom istragom utvrđeno je da je Knežević u subotu prvo pozvao taksi, ali kako nije dobio vozilo, odlučio je da ode u sjedište firme “Banjalučki radio taksi” i obračuna se sa ženom koja je radila kao dispečer

Nakon brze istrage policija je uhapsila Dejana Kneževića (28) iz Banjaluke, nasilnika koji je brutalno pretukao Aleksandru P. dispečerku u taksi službi i pokušao je zadaviti telefonskim kablom.


Slučaj u kojem je za dlaku izbjegnuta tragedija, policiji je prijavljen oko 18.20 kada je operativno dežurstvo obaviješteno o brutalnom napadu na dispečerku “Banjalučkog radio taksija”.


- Nepoznati napadač ušao je u prostorije taksi službe i napao dispečerku Aleksandru P. (39) koju je prvo krvnički izudarao šakama, pa išutirao nogama, da bi na kraju uzeo telefonski kabl i obmotao ga oko vrata nesrećne djevojke. Zahvaljujući prisebnosti, djevojka je uspjela pritisnuti taster i tako poslati poziv u pomoć, nakon čega je nasilnik pobjegao - ispričao je izvor “EuroBlica” iz istrage.


Sve je ubrzo prijavljeno policiji, a dežurne patrole krenule su u potragu za bjeguncem koji je lociran i uhapšen oko 22 časa.


- Policijski službenici PU Banjaluka identifikovali su i uhapsili osumnjičenog  za krivično djelo pokušaj ubistva koje se dogodilo u ulici Slavka Rodića u Banjaluci - izjavila je juče Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.


Policijskom istragom utvrđeno je da je Knežević u subotu prvo pozvao taksi, ali kako nije dobio vozilo, odlučio je da ode u sjedište firme “Banjalučki radio taksi” i obračuna se sa ženom koja je radila kao dispečer.


Nakon upada u prostorije, Knežević je prvo galamio na radnicu, a zatim je brutalno pretukao.


Povrijeđenoj Aleksandri P. pomoć je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a prema posljednjim informacijama njeno zdravstveno stanje je stabilno.


O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a dežurni tužilac je utvrdio da ima dovoljno elemenata da se osumnjičeni tereti za krivično djelo pokušaj ubistva.


Dragan Purišić, šef u “Banjalučkom radio taksiju”, izjavio je juče za “EuroBlic” da je povrijeđena radnica dobro i da je puštena na kućno liječenje, te da se oporavlja od zadobijenih povreda.


– Imao je sreću da ga nisu taksisti uhvatili, onda mu ne bi ni trebala policija - naveo je Purišić.


On je ujedno potvrdio da zbog demoliranja dispečerske stanice tokom napada nasilnika, više od 40 taksista nije moglo raditi punih pet časova.


Izvor “EuroBlica” blizak taksi službama objasnio je da sve taksi službe imaju memorisane brojeve na koje se ne javljaju.


– Ovi brojevi se odnose isključivo na one ljude koji su se ponašali nasilno, koji su vrijeđali taksiste ili su odbili da plate vožnju - objasnio je izvor iz taksi službe.

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI