tvrdi da 'hrvatska žrtvuje svoj narod'

Dodik: Postaju sve degutantnije tvrdnje zvaničnika Hrvatske, možda je njima lakše napasti Srbe, ali...

Front 03.12.17, 19:04h

Dodik: Postaju sve degutantnije tvrdnje zvaničnika Hrvatske, možda je njima lakše napasti Srbe, ali...
On je pojasnio da Hrvatska žrtvuje svoj narod tako što ih je natjerala da demontiraju "Herceg-Bosnu" i uđu u pregovore, čime su sami podigli optužnicu i doveli pripadnike svog naroda u poziciju da odgovaraju za "Herceg-Bosnu"

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u intervjuu Srni da je postalo nepodnošljivo i degutantno prebacivanje odgovornosti na Srbe i Srbiju i stalno osuđivanje koje dolazi iz Hrvatske nakon haške presude šestorici lidera "Herceg-Bosne"- prenosi N1.

 

"Možda njima djeluje da je lakše da se pobjegne od situacije u kojoj se nalaze tako što će orkestrirano ponovo napasti na Srbe, ali moraju malo da se zaustave i vide konačno šta su činjenice i da su oni prvo etnički očistili Srbe iz Hrvatske, a sada pokušavaju za ono što su činili da žrtvuju svoj narod", rekao je Dodik.

 

On je pojasnio da Hrvatska žrtvuje svoj narod tako što ih je natjerala da demontiraju "Herceg-Bosnu" i uđu u pregovore, čime su sami podigli optužnicu i doveli pripadnike svog naroda u poziciju da odgovaraju za "Herceg-Bosnu".

 

"To je bila politika Hrvatske, a ne naša i mi nismo o tome odlučivali. Mi nismo rekli da li treba ili ne treba formirati `Herceg-Bosnu`. Zašto su je formirali i zašto je demontirali, to je priča za njih, nije za nas i konačno bi tu morali da traže razloge svog položaja, a ne da pokušavaju uporno da se obračunavaju sa Srbima", rekao je Dodik.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI