nakon ispijanja otrova

Šok u Hagu: Slobodan Praljak umro u bolnici!

Hronika 29.11.17, 14:37h

Šok u Hagu: Slobodan Praljak umro u bolnici!
Žalbeno vijeće ICTY-ja u srijedu je u Haagu izricalo žalbenu presudu u predmetu Prlić i ostali

 

 

Bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak umro je u bolnici u Haagu nakon što je u haškoj sudnici popio otrov pošto mu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine, potvrdio je Hini izvor blizak Praljku. 

 

 Žalbeno vijeće ICTY-ja u srijedu je u Haagu izricalo žalbenu presudu u predmetu Prlić i ostali. Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: "General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" i popio sadržaj iz bočice.

 

Predsjedavajući sudac Carmel Agius prekinuo ga je riječima "stanite, molim vas" i potom nastavio iznošenje presude generalu Milivoju Petkoviću. Ubrzo se predsjedavajućem sucu obratila jedna od Praljkovih braniteljica Nataša Faveau Ivanović kazavši mu da joj je klijent upravo rekao da je popio otrov.

 

 Žalbeno vijeće ICTY-ja potvrdilo je bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću 25 godina zatvora i bivšem ministru obrane Bruni Stojiću 20 godina zatvora, no nakon Praljkova postupka prekinulo je ročište ne objavivši zbog prekida ročišta odluku o bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Milivoju Petkoviću, bivšem zapovjedniku vojne policije Valentinu Ćoriću i načelniku Ureda za razmjenu zarobljenika Berislavu Pušiću.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI