Milorad Dodik otkrio

'Tačno je da sam se sastao s Nikšićem, on nam je bio dobar partner': Šta je bila tema tajnih razgovora?

Front 28.11.17, 12:04h

'Tačno je da sam se sastao s Nikšićem, on nam je bio dobar partner': Šta je bila tema tajnih razgovora?
Kazao je da je Nikšić, u vrijeme dok je bio federalni premijer, bio veoma dobar partner


Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je danas da je tačno da je nedavno u Banjaluci razgovarao s liderom SDP-a Nerminom Nikšićem, ali, kako navodi, nije dogovoren nikakav politički savez.



-Nema nikakvih političkih dogovora, niti je bilo šta bilo posebno, osim da malo sjednemo i razgovaramo na opšte teme. Nismo pravili nikakav savez. Nismo zainteresovani za bh. institucije u ovom mandatu. A kako će biti nakon izbora, zavisi od naroda. SNSD vjeruje u veliku pobjedu, a ko će to biti u FBiH, stvar je tamošnjih građana - ustvrdio je.



Kazao je da je Nikšić, u vrijeme dok je bio federalni premijer, bio veoma dobar partner, ali da se SNSD ne miješa u izbore u FBiH, nakon kojih će biti poznato kako će koja stranka biti pozicionirana.



Za SNSD je primarni politički cilj, navodi, okupiti stranke u RS-u oko zajedničke platforme jačanja RS.



Dodik je rekao da SNSD podržava usvajanje modifikovanih izmjena i dopuna Zakona o akcizama te da je taj zakon već ranije trebalo da dobije podršku u državnom parlamentu, jer je već izgubljeno, kaže, i vrijeme i novac zbog odbijanja tog akta.



Ponovio je tvrdnju da se nadležnosti entiteta koje su prenesene na nivou BiH moraju preispitati.



To će, kaže, biti jedna od glavnih tema i kao glavni cilj bit će postavljena i nakon izbora naredne godine.



-Veoma je važno odbaciti međunarodni intervencionizam na unutrašnjim pitanjima BiH - rekao je Dodik na pres-konferenciji.



On je danas razgovarao s predsjednikom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem, za koga je rekao da neće biti smijenjen s funkcije potpredsjednika entitetskog parlamenta, bez obzira na nastojanja Saveza za promjene.


Kritkovali su rad srpskih predstavnika na nivou BiH uz, kako su naveli, namjeru jačanja ustavne pozicije RS-a.



Istaknuto je da je SNSD u primarnoj koaliciji s DNS-om i SP-om, a da saradnja s Ujedinjenom Srpskom nije usmjerena ni protiv koga.



(FENA/md) 

BLIN
KOMENTARI