VIDEO/ Slavni glumac

Mel Gibson pozvan da predstavi svoj novi film pa izazvao ljutnju gledalaca

Showbizz 27.11.17, 10:05h

Mel Gibson pozvan da predstavi svoj novi film pa izazvao ljutnju gledalaca
U emisiji je gostovala i pjevačica Kesha koja promoviše borbu protiv seksualnog nasilja, što se ispostavilo kao još jedan problematičan potez

 

Gledaoci tok šou emisije Grahama Nortona bili su vrlo bijesni nakon što je slavni irski voditelj odlučio da ugosti Mela Gibsona.

 

Jednog od nekadašnjih holivudskih miljenika, oskarovca Mela Gibsona, kolege iz filmskog svijeta već deset godina preziru i odbacuju zbog njegovih antisemitskih izjava, a da ljutnja nije prošla pokazuje i niz negativnih komentara na društvenim mrežama nakon nedavnog gostovanja u Nortonovoj emisiji.

 

Glumac i reditelj uhapšen je 2006. zbog vožnje u pijanom stanju, a transkript njegovog razgovora s policajcima otkrio je niz antisemitskih uvreda koje im je Gibson uputio, uključujući njegovo uvjerenje da su “Jevreji odgovorni za sve ratove na svijetu”.

 

Gibson se kasnije branio izjavom da je bio vrlo pijan i ljut kada je uhapšen, i da nije znao šta govori, kao i da su ga policajci ilegalno snimali, za šta kasnije niko nije odgovarao.

 

U emisiji je gostovala i pjevačica Kesha koja promoviše borbu protiv seksualnog nasilja, što se ispostavilo kao još jedan problematičan potez, s obzirom na to da je slavni glumac u prošlosti već optuživan za zlostavljanje svoje bivše partnerke Oksane Grigorijeve.

 

Gibson je u emisiju pozvan povodom promocije filma "Daddy’s Home 2".

 

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI