detalji tragedije u sarajevskom naselju

Otkriven vjerovatni uzrok smrti dvojice muškaraca na Vratniku: Kćerka je ušla i vrisnula...

Hronika 25.11.17, 16:50h

Otkriven vjerovatni uzrok smrti dvojice muškaraca na Vratniku: Kćerka je ušla i vrisnula...
Prema današnjem saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, otac je inicijala M.B. i rođen je 1936. godine, a sin E.B., rođen 1963


Otac i sin, Midhat i Edo Bećar, čija su beživotna tijela pronađena sinoć u njihovoj porodičnoj kući u sarajevskom naselju Vratnik preminuli su najvjerovatnije usljed trovanja ugljenmonoksidom- piše Faktor.ba.

 

Vještaci protivpožarne struke su danas obavili uviđajne radnje na mjestu događaja i izuzeli su tragove uz pomoć kojih će se sa sigurnošću utvrditi šta je dovelo do tragične smrti dvojice muškaraca.

 

Za sada se pretpostavlja da je do trovanja došlo zbog neispravne peći na čvrsto gorivo uz pomoć koje su se grijala dvojica muškaraca, ali to sa sigurnošću još nije utvrđeno.

 

Kako saznajemo na mjestu događaja, Midhat i njegov sin Edo su živjeli sami u porodičnoj kući, a sinoć ih je pronašla Edina kćerka. Kako nam je ispričao komšija Bećara, Edu je vidio jučer ujutro veoma rano kako cijepa drva ali ga popodne nije bilo. Navodno, nije se ni kćerki javljao pa je ona  sa suprugom došla u popodnevnim satima do kuće. Vrata su bila zaključana.

 

- Dao sam im merdevine i njegov zet se popeo preko balkona i otvorio vanjska vrata. Edina kćerka je ušla unutra i odjednom se začula vriska. Odmah sam gore potrčao i vidio kako nepomično leže. Nije bilo požara u kući, ali se osjetio jak miris paleži koji se nije mogao izdržati. Svašta se ložilo, moguće da je peć vratila to i da su se tako i ugušili. Možda su spavali u tom trenutku – kazao nam je prvi komšija nastradalih, Haris Brbović.

 

Navodno, dvojica muškaraca su živjeli sami i bili su u teškoj materijalnoj situaciji. Midhat je bio nepokretan godinama, nije imao jednu nogu, a o njemu se brinuo njegov sin Edo.

 

-Teško su živjeli, ali nikada nisu nikome pravili probleme. Stara su oni vratnička porodica, velika je ovo tragedija i još veća tuga – kažu komšije nastradalih.

 

Policiji je  slučaj prijavljen sinoć oko 20 sati, a nakon uviđaja na mjestu događaja tužilac je naložio vještačenje peći na čvrsto gorivo i obdukciju tijela preminulih koja će biti obavljena danas.  

 

(Foto: Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI