JEDNA IZJAVA PROBUDILA SUMNJU

Novi detalji otmice maloljetne Enise Basić: Šta je Kršo htio od 12-godišnje djevojčice? Da li je umiješana i majka?!

Hronika 25.11.17, 09:39h

Novi detalji otmice maloljetne Enise Basić: Šta je Kršo htio od 12-godišnje djevojčice? Da li je umiješana i majka?!
Tokom potrage za 12-godišnjakinjom, društvene mreže vrvjele su od optužbi i kritika na majčin račun, a upravo je jedna njena izjava probudila sumnju oko čitavog slučaja

 


Sarajevski inspektori intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja nestanka 12-godišnje Enise Basić, koja je prekjučer oko 18 sati pronađena u stanu s Kenanom Kršom (41), koji je ranije sumnjičen za pokušaj odlaska na ratište u Siriju, piše Avaz.


Vlasnik stana u naselju Hrasno, gdje je Kršo krio maloljetnicu, je Jasmin Zunđa, odranije poznat policiji, koji je, također, uhapšen.


- Obojica su osumnjičena za krivično djelo oduzimanje djeteta i određeno im je 24-satno zadržavanje, nakon čega će tužilac odlučiti o daljnjim mjerama protiv njih - kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Istražitelji rasvjetljavaju i ulogu djevojčicine majke Emire Basić, koja je tokom istrage davala oprečne izjave policiji i medijima. Basić je u prošlu subotu digla javnost na noge kada je panično prijavila nestanak kćerke u Logavinoj ulici, gdje su bile privremeno smještene.


Prvo je kazala kako se Enisa sama udaljila od kuće, kasnije kako sumnja da je Kenan Kršo oteo njenu kćerku, jer je želi za svoju treću suprugu, dok je u trećoj izjavi kazala kako su Kenan i njegova prva supruga Sebina Nanić došli vozilom pred njihova vrata i tek tako odveli Enisu.


Tokom potrage za 12-godišnjakinjom, društvene mreže vrvjele su od optužbi i kritika na majčin račun...


Nastavak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI