FOTO/ JARBOL VISOK PREKO 30 METARA NA BRDU HUM

Abdulah Skaka 'zavijorio' najveću zastavu BiH i poručio: Neka se vidi sa svih strana Sarajeva!

Front 25.11.17, 09:14h

Abdulah Skaka 'zavijorio' najveću zastavu BiH i poručio: Neka se vidi sa svih strana Sarajeva!
Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana

 



 
Nad glavnim gradom Bosne i Hercegovine, na brdu Hum, jutros se zavijorila najveća zastava BiH na najvećem jarbolu u Sarajevu, povodom 25. novembra - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara. Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana. 

 

zastava-bih


Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ovom prilom je još jednom građanima BiH čestitao jedan od temeljnih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH.


Ocijenio je da, iako ima problema, kriza i zastoja, BiH neumitno ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tokom Drugog svjetskog rata.


- Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti - mir u BiH, prijateljstvo sa komšijama, borba protiv svakog zla i fašizma - poručio je Izetbegović.


Grad Sarajevo je rebalansom budžeta u septembru ove godine, između ostalog, planirao i izgradnju jarbola, najvećeg u Sarajevu, s najvećom zastavom BiH.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI