dramatični incident u mostaru

Na Partizanskom groblju napadnuti i studenti iz BiH, Srbije i Hrvatske

Hronika 24.11.17, 19:37h

Na Partizanskom groblju napadnuti i studenti iz BiH, Srbije i Hrvatske
Radi se o skupini od dvadesetak studenata, sudionika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti

 

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru osudio je napad na studente Hrvatske, Srbije i BiH koji se dogodio u petak na Partizanskom groblju u Mostaru.

 

Nekoliko sati nakon napada na izaslanstvo Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Grada Mostara, koje je imalo namjeru položiti cvijeće na Partizanskom groblju u povodu Dana državnosti BiH, na istom mjestu napadnuti su studenti mostarskog Građevinskog fakulteta te njihovi gosti iz Srbije i Hrvatske.

 

Radi se o skupini od dvadesetak studenata, sudionika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti.

 

Studentica iz Splita za Index.hr izjavila je kako ih je presrela skupina od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, te da su ih verbalno izvrijeđali te fizički napali.

 

"Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže ozljede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: 'Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?'", kazala je neimenovana studentica.

 

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru osudio je napada te izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u priopćenju, reagirala bahato, kazavši da studenti nisu ni trebali posjećivati groblje.

 

"Studentski zbor i studenti Sveučilišta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Sveučilišta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara", dodaje se u priopćenju.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI