promjene na koži

Zdravlje se odražava na licu: Ovo su znakovi da hitno morate dermatologu

Lifestyle 24.11.17, 18:08h

Zdravlje se odražava na licu: Ovo su znakovi da hitno morate dermatologu
Crvene mrlje koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezane sa stresom, određenom alergijskom reakcijom ili pak s osipom koji imate
 
 
Naša je koža sklona promjenama, kako zbog raznih vanjskih utjecaja, tako i zbog starenja. Međutim, neke promjene na koži mogu biti znak za uzbunu.
 
 
1. Imate osip koji traje više od tjedan dana
 
Ako na bilo kojem dijelu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od tjedan dana, obvezno potražite liječničku pomoć- piše Zadovoljna.hr.
 
 
2. Imate crvene mrlje na tijelu
 
Crvene mrlje koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezane sa stresom, određenom alergijskom reakcijom ili pak s osipom koji imate. Bez obzira na uzrok, posjetite dermatologa, pogotoov ako se mrlje šire.
 
 
3. Vaša je koža preosjetljiva
 
Ako imate problema pronaći pravi proizvod za njegu svoje kože, onda obvezno posjetite dermatologa koji će vam propisati pravi proizvod.
 
 
4. Vaša je koža iznenada puna prištića
 
Ako oduvijek imate čistu kožu, a odjednom primijetite da imate puno prištića, provjerite ih kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlijezda nisu samo estetski, već su i zdravstveni problem.
 
 
5. Vaše se akne ne poboljšavaju
 
Ako bezuspješno liječite svoje akne, recite svom doktoru može li vam prepisati novu kremu ili lijek. Akne se mogu potpuno izliječiti, ali samo uz odgovarajući tretman i upornost.
 
 
6. Niste sigurni je li vaša akna ''samo'' akna
 
Možda je u pitanju alergija za koju smatrate da su akne ili je riječ o infekciji koju je malo teže liječiti. Ako sumnjate da je u pitanju nešto više od akne i vaš proizvod koji upotrebljavate za liječenje i njegu ne djeluje, posjetite dermatologa.
 
 
7. Imate opeklinu na tijelu koja ne prolazi
 
Zavisno o stupnju oštećenja, opekline mogu biti praćene brojnim potencijalnim komplikacijama. No ako se pravilno liječi, unutar nekoliko dana opeklina bi trebala zacijeliti.  Ako kod vas to nije slučaj, obvezno posjetite doktora.
 
 
8. Gubite puno kose
 
Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo ispadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promijenili ništa u svojoj rutini za njegu kose, a ipak je gubite, nemojte čekati da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu, posjetite dermatologa koji će vam pogledati vlasište i ustanoviti u čemu je problem.
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 
 
BLIN
KOMENTARI