ČUVENA NOVINARKA PROKOMENTARISALA PRESUDU

Christiane Amanpour o Ratku Mladiću: Ostao je kukavica do zadnje minute! A evo šta mi je rekao '93...

Front 22.11.17, 15:37h

Christiane Amanpour o Ratku Mladiću: Ostao je kukavica do zadnje minute! A evo šta mi je rekao '93...
Uoči presude ona je objavila vrlo emotivan lični tekst o svojim susretima sa osuđenim zločincem. Prisjetila se i trenutaka kada mu je nagovještavala da bi mogao biti procesuiran za zločine

 



Ratko Mladić je ostao kukavica do zadnje minute  jer nije ostao u sudnici da čuje presudu, kazala je Christiane Amanpour, najpoznatija novinarka američke TV mreže CNN komentirajući današnju presudu u Hagu.


-  Rekla bih da je doživotna kazna za Mladića najmanje što su žrtve ovog rata trebale dobiti - rekla je Amanpour koja je uživo u programu govorila o historijskoj presudi za genocid komandantu vojske Republike Srpske.


Uoči presude ona je objavila vrlo emotivan lični tekst o svojim susretima sa osuđenim zločincem. Prisjetila se i trenutaka kada mu je nagovještavala da bi mogao biti procesuiran za zločine.


-  Nema veće časti nego braniti svoj narod, rekao mi je Ratko Mladić 1993. godine, kada sam „koljača iz Bosne“ pitala šta misli o tome hoće li biti procesuiran kao ratni zločinac. Sa velikim zadovoljstvom ga gledam danas kako čeka presudu u Hagu - navela je Amanpour.


Tribunal je danas u prvostepenoj presudi osudio Mladića po 10 od 11 tačaka optužnice proglašavajući ga krivim između ostalog za genocid u Srebrenicu, udruženi zločinački pothvat i teroriziranje Sarajeva.

 

(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI