OD SILVANE DO NIRVANE

Ceca, Lukas, Cetinki i Negativ pjevaće tri dana: Banjaluka za Novu godinu centar Balkana

Zabava 20.11.17, 21:25h

Ceca, Lukas, Cetinki i Negativ pjevaće tri dana: Banjaluka za Novu godinu centar Balkana
Bilo da je riječ o koncertima na trgu, ili zabavama u privatnim lokalima, Banjaluka je ove godine otišla korak dalje

Trodnevni koncerti na nekoliko lokacija u gradu i najpoznatije zvijezde regiona uvešće Banjalučane u 2018. godinu, a zabava će, ako je suditi po najavama, biti najveselija do sada.


Za predstojeće praznike svi putevi vode u Banjaluku. Bilo da je riječ o koncertima na trgu, ili zabavama u privatnim lokalima, Banjaluka je ove godine otišla korak dalje.


Iako gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, još zvanično nije potvrdio ko će nastupiti na Trgu Krajine, već se uveliko priča da će to biti Nikola Rokvić i Leksington bend.


Ovi muzičari Banjalučane, ali i broje turiste, zabavljaće 31. decembra, a Grad je ove godine obećao da bi koncerti biti i dan ranije, ali i dan poslije najluđe noći.


Trodnevne koncerte na Trgu Krajine započeće Sergej Ćetković i Ivana Peters iz grupe Negativ, dok bi prvu hladnu noć 2018. godine trebali da zagriju Toni Cetinski i Dženan Lončarević koji će nastupiti 1. januara.


Gradonačelnik Igor Radojičić kaže da je cilj da se u Banjaluku privuče što više turista, i da će detaljan program biti obajvljen krajem ovog meseca.


Ako sve bude po planu, biće ovo najveselija tri dana ikada, komentarišu Banjalučani, koji su najavom koncerta odmah promijenili novogodišnje planove.


- Ovo će biti prvi put da ću Novu godinu dočekati na trgu. Nikada do sada nije bio niko ko bi me privukao, svaka čast nadležnima, konačno da se i kad nas našto dešava – kaže Banjalučanin Bojan Kosić, oduževljen imenima koja dolaze u Banjaluku.


Osim ovih veliki imena iz regiona, u Banjaluku dolazi i najpoznatija folk pjevačica Ceca Ražnatović, koja će Novu 2018. dočekati upravo u jednom od lokala u gradu.


Za razliku od navedenih zvijezda, koje Grad poklanja građanima, oni koji žele da u 2018. godinu uđu uz Cecine pesme moraće da izdvoje veće sume novca. Rezervacija za ovaj koncert plaća se od 200 do 400 KM, zavisno od mjesta u klubu, ali ako je suditi po interesovanju, tražiće se karta više.


U istom klubu u kome će srpska folk diva ispratiti 2017. godinu, noć posle nastupiće folk pjevač Aca Lukas, takođe nimalo jeftino.


Ako nekom ni ovo nije dovoljno, tu su desetine lokala u kojima će nastupati lokalni bendovi i pjevači, a cijene rezervacije u klubovima su od 40 do 100 KM, dok je u pabovima nešto jeftinije.


Kao i uvek, u manjim banjalučkim lokalima ulaz će biti besplatan, ali cijene pića uduplane.


- Planirala sam da sa društvom, kao i većinu godina ostanem u stanu, ali ovaj put ćemo definitivno izaći jedan od ova tri dana sigurno, ako ne i sva tri. Po prvi put, dolazi mi društvo iz Zagreba i to upravo zbog najavljenih muzičara. Biće to luda noć u Banjaluci i najluđi doček u region – kaže Banjalučanka Nikolina Aleksić.


Nikolinini Zagrepčani nisu jedini turisti koji će Novu godinu proslaviti u Banjaluci, jer kako kažu ugostitelji, već se traži krevet više.


- Slovenci kao i svaki godine dolaze u velikom broju, a smještaj su rezervisali još prije mjesec dana. Ovih dana sve više zovu ljudi iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kojih će, čini mi se, biti više nego Slovenaca – rekao nam je recepcionar u jednom banjalučkom hotelu.


Sudeći po svemu, zabave i turista sigurno neće nedostajati. Lepezu muzičkih dešavanja koja se nudi građanima, rijetko ko će zaobići, ali muzika nije jedino što se nudi.


Prema planu gradskih službi, osim već prepoznatljivog „Zimzograda“, grad će na još dvije lokacije – na platou ispred Muzeja savremene umetnosti RS i Narodnog pozorišta RS prirediti prigodan novogodišnji program.


Peti po redu Zimzograd u Banjaluci, koji će trajati od 1. decembra do 2. januara, ove godine će po prvi put biti smješten na tri lokacije u srcu grada, i to na Trgu Krajine, u parku Petar Kočić i u ulici Kralja Petra I Karađorđevića.


Najavljeno je da će učestvovati više od 60 izlagača iz čitave BiH, a novitet će biti Jutjub zvjezdice.


Tokom decembra nastupaće šest tinejdžerskih internih zvijezda, a to su: Muđa i Ćale, Yasserstain, Marija Žeželj, Zvoganj, Davor Gerbus i Jana Dačović.

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI