VIDEO/ Opisala stravično iskustvo

ISIL-ova robinja: Silovali su me sve dok se nisam onesvijestila

Hronika 20.11.17, 18:20h

ISIL-ova robinja: Silovali su me sve dok se nisam onesvijestila
Nakon nekoliko dana pokušala je pobjeći, ali je uhvaćena te su je šestorica čuvara grupno silovala za kaznu

 

Nadia Murad (24), pripadnica kurdske manjine Jezida u Iraku, opisala je u novoj knjizi svoje stravično iskustvo kao seksualne robinje ISIS-a.

 

Nadia je bila jedna od približno 7000 djevojčica i žena Jezida koje su otete iz svojih sela u sjevernom Iraku u 2014. godini. Teroristi su poharali grad Sinjar, gdje su muškarcima naredili da se preobrate ili umru, a žene oteli kako bi ih prodali u seksualno ropstvo.

 

Nadijina porodica ubijena je u masakru, a ona je prisilom odvedena u Mosul. U svojim memoarima s naslovom Posljednja djevojka: Moja priča o zatočeništvu i moja borba protiv Islamske države opisala je kako je seksualno nasilje počelo istog trenutka kada je stavljena u autobus za Mosul. Jedan od militanata uhvatio ju je za grudi:

 

"Kao da sam osjetila vatru. Nitko me nikada prije nije tako dodirnuo. Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao", napisala je.

 

Nadia je odvedena na tržište robljem, gdje ju je uzeo sudac koji je rekao da će biti njegova četvrta seksualna robinja. Zatočio ju je u svojoj kući, gdje ju je tukao i silovao svaki dan. U knjizi je navela da ju je tukao ako bi zatvorila oči dok ju siluje te prisiljavao da liže med s njegovih stopala.

 

Nakon nekoliko dana pokušala je pobjeći, ali je uhvaćena te su je šestorica čuvara grupno silovala za kaznu. Zatim su je silovali i ostali militanti: "Nikad ne znate ko će sljedeći otvoriti vrata i napasti vas, samo znate da će se to dogoditi i da bi sutra moglo biti još gore", napisala je Nadia.

 

Napokon je uspjela pobjeći kada je sudac izašao i zaboravio zaključati kućna vrata. Dospjela je do izbjegličkog kampa u sjevernom Iraku te postala jedna od 1000 žena izabranih za izbjeglički program njemačke vlade u Baden-Wurttembergu prošle godine. Od tada djeluje kao aktivistica i nominirana je za Nobelovu nagradu za mir.

 

U knjizi je poručila: "Želim biti posljednja djevojka na svijetu s pričom kao što je moja."

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI