FOTO/ VISOKA MODA ZA KRAJ

Završen 39. NIVEA BH Fashion Week: Pogledajte koja neprevaziđena dizajnerka je zatvorila modni spektakl

Lifestyle 17.11.17, 23:23h

 Završen 39. NIVEA BH Fashion Week: Pogledajte koja neprevaziđena dizajnerka je zatvorila modni spektakl
Revije modnih dizajnera iz BiH obilježile su treću, završnu večer 39. NIVEA BH Fashion Week-a.

Revije modnih dizajnera iz BiH obilježile su treću, završnu večer 39. NIVEA BH Fashion Week-a.


Sinoć je na Sedmici mode, u hotelu Holiday, svoju jedinstvenu kolekciju, između ostalih, predstavila i Suzana Perić iz Sarajeva, sa adresom u Beogradu. Energija ove kreatore je uvijek bila pokretač svih njenih kreativnih ideja i kreacija, a svojom kolekcijom zatvorila je modni spektakl u Sarajevu.


Ovaj put inspirisana je životom balkanskih carica. Uz dodir ljepote i šarma koju daje svakoj kreaciji, Suzana nam poručuje da je u životu sve moguće, ali da “samo ljepota i ljubav istinski mijenjaju svijet”. Carice su bile spona i sa narodom i svijetom. Suzana želi da poruči i prenese da žene danas, kao i carice u svoje vrijeme, iste su samostalne žene koje su svoju viziju umjele da realizuju. U novoj kolekciji korišteni su i materijali moderne teksture u 3D tehnologiji. Modeli su ukrašeni zlatnim bordurama, biserima i ornamentima.


Sarajevskoj publici predstavili su se i Paradi Coture (Austrija/BiH), Blaga Pavlak (BiH), Amina Hasanbegović (Srbija/BiH) i Lejla Tuzlić (BiH).

 

Elegantna i graciozna kolekcija Amine Hasanbegović DradonFly je na ovosezonskoj smotri mode predstavila nove kreacije haljina, kaputa, jakni... Kolekcija je vrlo elegantna, graciozna, protkana ručnim radom, detaljima od srebra. Boje koje su zastupljene: bijela, bež, siva, zlato, srebro...


Inače, 39. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo održava se u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora u BiH, a u izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt International koja pored sjedišta u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli ima sjedište i u Beogradu, Podgorici, Zagrebu i Beču.

 

(BLIN MAGAZIN,DEPO PORTAL/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI