stanje na putevima

Vozači oprez: Zbog leda otežan saobraćaj na nekoliko putnih pravaca

Hronika 15.11.17, 07:51h

Vozači oprez: Zbog leda otežan saobraćaj na nekoliko putnih pravaca
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a

 

Zbog kiše koja ledi u dodiru s tlom, savjetuje se maksimalan oprez na putnim pravcima Sarajevo-Konjic i Semizovac-Olovo.

 

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, brzina kretanja je ograničena na 80 km/h. Snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mlinište, gdje zbog jakog vjetra dolazi do formiranja snježnih nanosa. 

 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

 

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI