Stanje na putevima

Vozači oprez: Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Hronika 12.11.17, 09:57h

Vozači oprez: Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

 

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Posebno se izdvajaju putevi u dolinama rijeka Bosne, Drine i Neretve. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

 

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

 

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići) saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

 

Za danas je najavljena i obustava saobraćaja na pružnom prijelazu Čatići, na dionici R-445 Visoko-Kakanj. Zbog saniranja prijelaza u vremenu od 09.00 do 15.00 sati, saobraćaj će se obustaviti i preusmjeriti na dionicu autoputa A-1 Visoko-Kakanj.

 

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se i magistralni put M-17, lokaliteti Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI