VIDEO/ Nova predstava predsjednika RS nakon povlačenja referenduma

'Ja sam najprogonjeniji čovjek u BiH, prati me bar deset agencija': Ko prisluškuje Milorada Dodika?

Front 11.11.17, 20:42h

'Ja sam najprogonjeniji čovjek u BiH, prati me bar deset agencija': Ko prisluškuje Milorada Dodika?
Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da ga prisluškuju bezbjednosne službe Bosne i Hercegovine na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH i da mu nije poznato o kakvoj je istrazi riječ.

 

Iz opozicije optužuju Dodika da pokušava da od prisluškivanja napravi predstavu za javnost da bi njegovo odustajanje od referenduma što prije palo u zaborav.

 

Dodik je u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” naveo da je dobio obavještenje od Suda BiH da se protiv njega preduzimaju mjere prisluškivanja i ustvrdio da je on najprogonjeniji čovjek u BiH.

 

"To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki sud BiH prisluškuje predsjednika Republike, i to je problematično."

 

Iz SDS-a poručuju da je ovo još jedna u nizu Dodikovih prevara kojima pokušava da od sebe napravi narodnog heroja i najveću žrtvu. Milorad Dodik je kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, tvrdi potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić.

 

„Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH."

 

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da ima razloga da vjeruje da se u BiH, gdje kod postoji tehnika za praćenje, koristi na način koji nije dozvoljen zakonom i podsjeća da opremu za prisluškivanje ima i MUP Republike Srpske.

 

Prema Zakonu o krivičnom postupku, svaki sud je dužan da obavijesti lice kome je bila izrečena mjera o prisluškivanju ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Iz opozicije pitaju i da li je Dodik opet napravio neki dil sa Sudom i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom, kao što je to uradio 2011. godine kada je obustavljena istraga o malverzacijama prilikom izgradnje zgrade Vlade Republike Srpske.

 

 

(RTVBN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI