Brojna istraživanja potvrdila

Zašto žene 'padaju' na oženjene muškarce: Ovo su ključni razlozi

Lifestyle 07.11.17, 17:46h

Zašto žene 'padaju' na oženjene muškarce: Ovo su ključni razlozi
Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih muškaraca zaposleno i jako odgovorno kada je u pitanju porodica

 

Stručnjaci tvrde da oženjeni muškarci imaju "ono nešto" što ih često čini privlačnijima od slobodnih. Naravno, tu se ne radi samo o fizičkom izgledu već i o nekim specifičnim osobinama zbog kojih žene, iako znaju da je to krivo, često padaju na muškarce koji su već u braku s nekom drugom, a evo i što je najčešće presudno:

 

Spremni su za ozbiljnu vezu

 

Slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, a ne neozbiljne muškarce za jednu noć, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenica da su se bili spremni vezati za jednu ženu do kraja života. 

 

Prihvataju odgovornost

 

Iako brak ne podrazumijeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli "sudbonosno da". Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih muškaraca zaposleno i jako odgovorno kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvijek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

 

Ne boje se pokazati osjećaje

 

Nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren s vama da mu neće biti problem pokazati svoje prave osjećaje. No žene često imaju dojam da ljudi u braku jedno pred drugim ne skrivaju ništa pa ni svoje emocije pa ih oženjeni muškarci posebno privlače.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI