FOTO/ O NJEMU SE, NAŽALOST, MALO ZNA

Sjećate se Bubamare iz Porodičnog blaga? Dvadeset godina ga nismo vidjeli, a danas izgleda zapanjujuće...

Nedjeljni magazin 07.11.17, 15:58h

Sjećate se Bubamare iz Porodičnog blaga? Dvadeset godina ga nismo vidjeli, a danas izgleda zapanjujuće...
Prvak je Šabačkog pozorišta, ali je igrao i u Leskovcu i Novom Sadu. Kao vođa i osnivač NDA "Veselo majmunče", sa svojom školom glume dobijao je nagrade kao reditelj i pisac

Boško Divljak zvani Bubamara jedan je od vrlo simpatičnih likova serije "Porodično blago", a o njegovom životu se malo zna, a trebalo bi.

 

Naime, lika koji dolazi u sud nakon služenja robije i ostavlja nekoliko paketa za koje sudije sumnjaju da su eksplozivnog sadržaja i da je u pitanju odmazda čovjeka kog su osudili nekoliko godina ranije, glumi Ljubiša Barović.

 

ljubisa-barovic

 

 

O njemu se van ovog lika, nažalost, malo zna.

 

Ljubiša je član udruženja dramskih umjetnika. Prvak je Šabačkog pozorišta, ali je igrao i u Leskovcu i Novom Sadu. Kao vođa i osnivač NDA "Veselo majmunče", sa svojom školom glume dobijao je nagrade kao reditelj i pisac.

 

Režirao je za djecu predstave: "Pepeljuga", "Natalija i gusari" i "Trnova ružica". Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu "Bajka o bajatom pasulju".

 

Pored "Porodičnog blaga", u njegove filmske i televizijske epizode spadaju i "Zona Zamfirova", "Srećni ljudi", "Stižu dolari", "Kraj dinastije Obrenovića".

 

Dobitnik je brojnih pozorišnih priznanja:

 

- Dve nagrade na festivalima "Ljubiša Jovanović". Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana ("Ćelava pevačica") i Ligurio ("Mandragola").

 

- Četiri nagrade za glumu na Festivalima "Joakim Vujić": Nagrade za najboljeg mladog glumca za ulogu Mladića ("Tuđa žena i muž pod krevetom"). Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana ("Ćelava pevačica"), Ligurio ("Mandragola") i Rozenkranc ("Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi").

 

- Nagrada Ježa na Danima komedije u Jagodini za najbolju mušku ulogu Konobara ("Luda noć u hotelu Jugoslavija").

 

- Na festivalu dječjih predstava u Ubu – nagrade za: najbolji tekst, najbolju predstavu i najbolju režiju.

 

Ono što je uvijek bilo privlačno ljudima, a i danas je, njegov izgled i odlična mimika lica.

 

(Kurir,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI