Strani mediji se raspisali o Miši Kuzmanoviću

Bosanac oduševio Britance, nazivaju ga 'genijalnim mehaničarem': Napravio vlastiti bolid, već je dobio ponudu...

Auto & Dom 07.11.17, 08:55h

Bosanac oduševio Britance, nazivaju ga 'genijalnim mehaničarem': Napravio vlastiti bolid, već je dobio ponudu...
Automobil je rađen po mojoj želji i viziji. Konstrukciju i dizajn sam ja radio, malo su mi prijatelji pomagali, rekao je Kuzmanović

 

Vodeći mediji u Velikoj Britaniji juče su objavili prilog o Miši Kuzmanoviću iz Prnjavora koji je napravio vlasiti bolid Formule 1.
 
 
Daily Mail Kuzmanovića naziva „genijalnim mehaničarem“, navodeći da je potrošio oko 20 hiljada funti i oko dvije godine rada da bi u svom Prnjavoru napravio vlastiti automobil, za koji je dobio i dozvolu da ga vozi cestom.
 
 
Ideju je dobio kada je posjetio jedan Formula 1 događaj u Beogradu. Kuzmanović je rekao da automobil zapravo nije baš replika Formule 1 jer odudara od nekih standarda.
 
 
– Automobil je rađen po mojoj želji i viziji. Konstrukciju i dizajn sam ja radio, malo su mi prijatelji pomagali, rekao je Kuzmanović.
 
 
Automobil je dug šest metara, što znači da je veći od standarda, a težak je oko 1.200 kilograma. Automobil ima i muziku kao i drugo sjedište, što također formula nema.
 
 
Prilog o Kuzmanoviću juče su objavili su i drugi vodeći britanski mediji, kao što je The Sun, ali i portali širom svijeta.  
 
 
Kuzmanović je rekao da je dobio ponudu da proda automobil za 60 hiljada eura, ali da nije zainteresovan. Dodao je da ima još ideja i da želi da pravi nove stvari. 
 
 
(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
 
 
BLIN
KOMENTARI