kotira uz osima, kodru, hadžiabdića

Novo ozbiljno ime u konkurenciji za selektora bh. nogometne reprezentacije, no... Hoće li ga moći adekvatno platiti?

Sport 06.11.17, 15:23h

Novo ozbiljno ime u konkurenciji za selektora bh. nogometne reprezentacije, no... Hoće li ga moći adekvatno platiti?
Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice u Talinu protiv Estonije spominjao se veliki broj imena kao potencijalnih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića, ali je većina iz različitih razloga otpala iz konkurencije

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a stručna komisija i dalje obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima.

 

Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice u Talinu protiv Estonije spominjao se veliki broj imena kao potencijalnih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića, ali je većina iz različitih razloga otpala iz konkurencije- piše Patria

 

Ostalo je još nekoliko imena među kojima zasada najozbiljnije kotira bivši trener Željezničara Amar Osim. Pored njega spominju se još Kodro, Hadžiabdić...

 

Od danas se u konkurenciji pojavilo još jedno vrlo ozbiljno ime.

 

Bivši selektor Hrvatske Slaven Bilić navodno je izbio u prvi plan kao jedan od najozbiljnijih kandidata za Mešinog nasljednika, ali prema informacijama agencije Patria, problem bi mogla predstavljati Bilićeva plata.

 

Bilić je nakon nekoliko loših rezultata u engleskom West Hamu danas (ponedjeljak) dobio otkaz u slavnom londonskom klubu, pa je postao slobodan trener u potrazi za novim angažmanom.

 

- Odmah nakon utakmice s Estonijom pojavila se, pomalo stidljivo, opcija s Bilićem na klupi BiH, ali tada je bilo zaista teško očekivati da se to dogodi. Bilić je imao posao u West Hamu i godišnji ugovor od šest miliona eura, tako da ni mnogo bogatiji savezi od bosanskog nisu mogli otkupiti njegov ugovor – kazao je za Patriju hrvatski novinar blizak Biliću.

 

On dodaje da se situacija nakon Bilićevog otkaza u Londonu potpuno promijenila.

 

- Nane (Slavenov nadimak) je sada slobodan trener i nema neku ozbiljnu ponudu za vođenje kluba, jer teško je usred sezone naći klub, jer veliki klubovi tako ne rade. Bilić je ozbiljan trener i čovjek i neće se prihvatiti posla u nekom prosječnom klubu, tako da bi mu posao selektora reprezentacije dobro došao, jer nema toliko posla i stresa kao svakodnevni rad u klubu – kaže naš izvor.

 

Slaven Bilić je prije West Hama radio kao selektor mlade i A reprezentacije Hrvatske, te je bio trener Bešiktaša, Lokomotive iz Moskve, i Hajduka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI