pripremite kišobrane

To je to od sunca: Od ponedjeljka stiže promjena vremena, a temperature...

Hronika 05.11.17, 12:51h

To je to od sunca: Od ponedjeljka stiže promjena vremena, a temperature...
Vjetar danas uglavnom slab južnog i jugoistočnog smjera, a od poslijepodnevnih sati na zapadu i jugozapadu Bosne se očekuje umjereno jak jugo

 

U Bosni i Hercegovini je danas sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima maglovito, a od početka naredne sedmice očekuje naoblačenje s padavinama.

 

Vjetar danas uglavnom slab južnog i jugoistočnog smjera, a od poslijepodnevnih sati na zapadu i jugozapadu Bosne se očekuje umjereno jak jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusovih. 

 

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. U kotlinskom dijelu grada dio prijepodneva sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni Celzijusovih. 

 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu Bosne i Krajini, a poslijepodne ili u večernjim satima u većini područja. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature od tri do 11, a dnevne od 11 do 17 stepeni.

 

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom očekuje se i u utorak. Jutarnje temperature od 5 do 12, a dnevne od devet do 17.

 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom prijepodne. Najmanja vjerovatnost za padavine na istoku i na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 13, a dnevne od devet do 17 stepeni Celzijusovih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI