MUZIČKO-POETSKO VEČE U BANJALUCI

Rijetko viđeno: Par stihova za nas u vrtlogu emocija u izvođenju Ivana Bosiljčića

Kultura 04.11.17, 11:25h

Rijetko viđeno: Par stihova za nas u vrtlogu emocija u izvođenju Ivana Bosiljčića
Veče je bilo puno emocija i pozitivne energije, a program je obuhvatio kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od šezdesetih godina prošlog vijeka do danas

Popularni glumac Ivan Bosiljčić oduševio je publiku na muzičko-poetskoj večeri “Par stihova za nas” u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci.


Autorski projekat glumca koji je popularnost stekao ulogama u TV serijama, ali ima i širok spektar pozorišnih rola, izveden je u četvrtak uveče pred brojnim ljubiteljima stihova. Veče je bilo puno emocija i pozitivne energije, a program je obuhvatio kombinaciju različitih umjetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od šezdesetih godina prošlog vijeka do danas.


Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pjesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih… Ovo veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i rijetko viđena na našim prostorima. Premijera ovog projekta je bila 2009. godine u Beogradu. Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno nekoliko puta u nizu pred prepunim dvoranama beogradskog Doma sindikata, već je jednom ranije izvođeno i u Banjaluci.


Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo u mjuziklu, dobitnik je brojnih nagrada, pored ostalih i “Sterijine” nagrade.


“Ljubav prema poeziji gajim iz detinjih dana, kada sam maštao da ću biti profesor književnosti. To što sam postao glumac sigurno dugujem poeziji koju sam oduvijek govorio i pjevao” – kaže Bosiljčić.


Organizator banjalučkog nastupa bila je turistička agencija “Star travel”.

 

(GlasSrpske,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI