nastavak operativne akcije Steroid

Nova prijava protiv fatalne Saške iz Modriče: Snimali fratra tokom seksualnog čina

Hronika 03.11.17, 15:21h

Nova prijava protiv fatalne Saške iz Modriče: Snimali fratra tokom seksualnog čina
Iako se kako tvrdi opirao, s njom se ipak sastao u župnoj kući u kojoj je tada stanovao. Pili su alkohol i ona je nastavila da navaljuje, pa su na kraju otišli u spavaću sobu

 

U nastavku operativne akcije Steroid pripadnici PU Doboj u četvrtak su Tužilaštvu u Doboju podnijeli dopunu izvještaja protiv Saške Kovačević iz Modriče, zbog sumnje da je u maju i julu 2015. godine, u saizvršilaštvu sa Milom Joksimovićem iz Modriče počinila i krivično djelo neovlaštenog fotografisanja, dok se Joksimović tereti za krađu dva ručna sata, flašu jegermajsterea. Istim izvještajem obuhvaćen je i Saškin momak Aleksandar Vasiljević (27) iz Doboja, zbog lažnog predstavljanja- piše Oslobodjenje.

 

Oni su u avgustu 2017. uhapšeni u akciji Steroid zbog ucjene fratra I. K. Prema pisanju medija, fratar I. K. je u svom iskazu detaljno opisao kako mu je Kovačevićeva izjavljivala ljubav sve dok on nije poklekao i prekršio celibat. U iskazu se navodi da ju je upoznao još kao maloljetnicu, a vremenom su se sprijateljili pa je ona od njega posudila 7 000 KM. Već tada mu je predlagala da stupe u ljubavnu vezu, što je on odbio. U međuvremenu je navodno pokušavao da je iščupa iz lošeg društva, da bi mu ona, kada je napunila 20 godina, rekla da ga voli i da s njim želi seks.

 

Iako se kako tvrdi opirao, s njom se ipak sastao u župnoj kući u kojoj je tada stanovao. Pili su alkohol i ona je nastavila da navaljuje, pa su na kraju otišli u spavaću sobu.

 

"Lisicama ga je vezala za stolicu, a preko glave mu stavila fantomku pod izgovorom da se stidi da je vidi golu – navodeno je u predlogu za pritvor Kovačevićevoj i ostalima. Navodi se da je I. K. osjetio još neke korake u sobi, a kada je pitao da li je još neko tu, odgovora nije bilo.

 

Prešli su na krevet i I. K. je imao kraći seks s ženom. Mjesec dana kasnije saznao je da je to bila druga devojka, a da je Saška sve snimala u namjeri da ga ucenjuju i izvlače novac. Saška mu je prvo tražila 30.000 KM, ali je on to odbio znajući da mu se na snimku ne vidi lice.

 

Dva mjeseca kasnije Sašku je sreo u restoranu u Gradačcu i za susjednim stolom mu je pokazala djevojku i rekla da je to ona što je bila sa njim. Upoznali su se, razmjenili brojeve telefona, i poslije tri dana djevojka je došla u njegov župni ured na piće. Pili su misno vino i I. K. tvrdi da se poslije jedne čaše osećao drogirano. Djevojka je to iskoristila, popela se na njega i imali su seks. Ujutro ga je pozvala i tražila mu 100.000 KM kako ne bi objavila snimak njihovog seksa.

 

Saškinom momku Vasiljeviću je, navodno, isplatio 60.000 KM i 4 000 eura i dao svoj audi A4. Kad fratar više nije mogao da podnese ucjenjivanje, obratio se policiji, te su Kovačević i Vasiljevićeva uhapšeni 16. avgusta nakon što su od fratra I. K. uzeli 15.000 KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI