foto i video/ izvorska, domaća, sva od ljubavi

Hari Varešanović i Sarajevska pivara udružili snage: Činjenice o vodi 'Lejla' za koje ne znate...

Biznis Klub 03.11.17, 15:02h

Hari Varešanović i Sarajevska pivara udružili snage: Činjenice o vodi 'Lejla' za koje ne znate...
Lejla voda ljubavi je izuzetno stabilnog kvaliteta i ima stalan, nepromijenjen i izbalansiran omjer minerala
 
 
Sarajevska pivara d.d. na tržište Bosne i Hercegovine nedavno je plasirala svoj novi proizvod, prirodnu izvorsku vodu Lejla, čije je zaštitno lice popularni pjevač i kantautor Hari Varešanović. Od 1984. godine, kada je osnovao band Hari Mata Hari, koji postaje njegov životni muzički projekt, Varešanović je objavio 15 albuma, održao hiljade koncerata i prodao milione nosača zvuka.
 
 
hari-lejla-voda
 
 
Izvođač je nekih od najljepših  balada na ovim prostorima i upravo je sa pjesmom „Lejla“, 2006. godine, na  Eurosongu u Atini,  osvojio  3. mjesto i ostvario najbolji plasman u historiji nastupa naše zemlje na ovom prestižnom muzičkom takmičenju te fantastičnim nastupom oduševio cijelu Evropu. Saradnju sa Sarajevskom pivarom započeo je na svom posljednjem albumu, čiji je Pivara sponzor,  a nastavio kao zaštitno lice Lejle-vode ljubavi.
 

 
 
 „Zaista mi je iskreno zadovoljstvo što Lejla ima odličan prijem kod konzumenata. Ona je predivna bh. priča koja je izazvala mnogo pozitivnih emocija i koja poručuje da ljubav u svakom svom obliku- prema porodici, poslu, djeci, prijateljima- ipak preovladava  u svijetu u kojem živimo. I voda i ljubav su neophodne za život, zato naša Lejla i jeste – voda ljubavi,“ smatra Varešanović.  
 
 
lejla-voda
 
 
Činjenice o Lejli: 
 
izvorska, domaća, bh. voda, koja izvire u netaknutoj prirodi planine Trebević
Lejlu vodu ljubavi  Sarajevska pivara crpi iz vlastitog bunara s dubine od 297 m, koji se nalazi na lokaciji Pivare, na Bistriku, podno Trebevića
Voda iz ovog bunara ima povišenu temperaturu podzemnih voda u rasponu od 13 do 14,9 °C  što joj, sa geološkog stanovišta, daje karakter termalne vode
Bunar iz kojeg se crpi  Lejla voda ljubavi  ima nepropusne stijene koje stvaraju prirodnu zaštitu podzemnih voda  koje se eksploatiraju u Sarajevskoj pivari
Lejla voda ljubavi je izuzetno stabilnog kvaliteta i ima stalan, nepromijenjen i izbalansiran omjer minerala. 
Blagotvorno djeluje na ljudski organizam, pogodna je za konzumaciju kod svih uzrasta i može se konzumirati u neograničenim količinama. 
Simpatije najmlađih već je osvojila „Mala Lejla“, posebno osmišljena za djecu, a odnedavno je na tržištu i Lejla limun, koju krasi osvježavajući okus citrusa. 
 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 
BLIN
KOMENTARI