posrnuli vlasnik agrokora

Nakon raspisane potjernice, oglasio se Todorić: 'Ne skrivam se i savjest mi je čista'

Hronika 02.11.17, 17:44h

Nakon raspisane potjernice, oglasio se Todorić: 'Ne skrivam se i savjest mi je čista'
Europski policijski ured – Europol objavio je na svojim stranicama fotografije i podatke o Ivici Todoriću za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor

 

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić objavio je u četvrtak novi blog u kojem poručuje kako se ne skriva i da je njegova savjest čista, ali da kao čovjek kojem su "duboko povrijeđena ljudska prava ima puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje".

 

 Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga, navodi Todorić u blogu.

 

 Europski policijski ured – Europol objavio je na svojim stranicama fotografije i podatke o Ivici Todoriću za kojim hrvatsko pravosuđe traga zbog slučaja Agrokor. Uz fotografiju i opis osobe, Europol je na svojim stranicama napisao da se Todorića traži zbog korupcije, prijevare i krivotvorenja dokumenata, uključujući i dokumente koji utječu na financijske interese EU-a.

 

 Hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor, unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN). Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti.

 

 Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI