FOTO/ Društvene mreže ne miruju

Dejtonskim sporazumom omotali burek i stavili ga na policu s Alanom Fordom, a evo šta kaže Kuntošev advokat

Hronika 02.11.17, 09:53h

Dejtonskim sporazumom omotali burek i stavili ga na policu s Alanom Fordom, a evo šta kaže Kuntošev advokat
Na Balkanu je, kako konstatuju neki među njima, realno i da burek bude omotan Dejtonskim sporazumom ili da isti završi na polici između stripova Alan Forda i Burde

 

Twitter zajednica bruji o pronalasku primjerka Dejtonskog sporazuma na Palama i hapšenju osobe kod koga je bio dokument kojim je okončan rat u BiH.

 

Brojne tviteraše ovaj slučaj asocira na još jedan nastavak „Top liste nadrealista“ i pitaju se da li moguće da se ovo stvarno dešava. Ipak, moguće je!

 

Na Balkanu je, kako konstatuju neki među njima, realno i da burek bude omotan Dejtonskim sporazumom ili da isti završi na polici između stripova Alan Forda i Burde.

 

dejtonski-sporazum-sale-1

 

Miljkan Pucar, advokat Željka Kuntoša s Pala kod koga je pronađen Dejtonski sporazum, kaže da nisu tačni navodi da je njegov klijent pokušao da proda ovaj dokument.

 

Tvrdi da Kuntoš nije znao šta je u fascikli koju je policija oduzela.

 

- On jeste izjavio da je od jedne službenice dobio jednu fasciklu prije nekih 17,18 godina. On ju je ostavio u svojoj kući i ona je od tada stajala kod njega u kući. Došla mu je juče policija i rekla da su čuli da ima neke dokumente. On im je rekao da ima jednu fasciklu koju su oni oduzeli i rekli da je to originalni primerak Dejtonskog sporazuma. On to nije znao, samo je vidio da je nešto na engleskom pa je ostavio i to je stajalo od tada - kaže za ATV Pucar.

 

dejtonski-sporazum-sale-2

 

Advokat objašnjava da njegov klijent tvrdi da to nije pokušao nikome da proda.

 

Željko Kuntoš iz Pala pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je u Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

 

dejtonski-sporazum-sale-3

 

Policija je podnijela izvještaj protiv njega jer je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

 

Kuntoš je juče ispitan u Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci. Utvrđeno je da nisu postojali zakonski razlozi za pritvor, potvrđeno je iz Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

 

(EuroBlic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI