mirsad kandić koristio pet lažnih identiteta

Opasni saradnik ISIL-a izručen SAD-u: Teroristički logističar skrivao se pola godine na Grbavici!

Hronika 31.10.17, 12:07h

Opasni saradnik ISIL-a izručen SAD-u: Teroristički logističar skrivao se pola godine na Grbavici!
Američke vlasti potražuju ga zbog dugogodišnjih veza s terorističkim organizacijama, a nalog za hapšenje pravosuđe SAD izdalo je 2014. godine


Jedan od najtraženijih saradnika Islamske države (ISIL) Mirsad Kandić, rođen 1981. godine na Kosovu, danas je sa Sarajevskog aerodroma specijalnim avionom deportovan u SAD.

 

Američke vlasti potražuju ga zbog dugogodišnjih veza s terorističkim organizacijama, a nalog za hapšenje pravosuđe SAD izdalo je 2014. godine, piše Žurnal.info.

 

Od januara ove godine on se skrivao u BiH, a početkom jula uhapšen je u Sarajevu u jednom stanu na Grbavici i otada se nalazio u ekstradicijskom pritvoru. Za njim je bila izdata i Međunarodna crvena Interpolova potjernica.

 

Utvrđeno je da je koristio pet lažnih identiteta, a da je u poslovima s ISIL-om bio zadužen za dopremanje prsluka za bombaše samoubice.

 

Kod njega su prilikom hapšenja pronađena dva lažna kosovska pasoša, od kojih je jedan izdat na ime Edin Radončić. Osim toga, Kandić je imao i vozačku dozvolu na isto ime.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI