NAJAVLJEN PROGRAM 11. MOSTAR FILM FESTIVALA

"Žaba" na otvaranju, dolazi čitava regija

Kultura 30.10.17, 17:55h

Međunarodni program 11. Mostar Film Festivala donosi zanimljiv izbor filmova iz regije, kao i međunarodnu selekciju u programu ''Between The Rivers'' gdje će osam ostvarenja koja na različite načine propituju ljudske sudbine ispričane na zanimljiv način i uz inovativan redateljski pristup.

 

 

Festivalske pripreme ulaze u završnicu i idu prema planu, rekao je ravnatelj Festivala Slaven Knezović na press-konferenciji na kojoj je predstavljeno 11. izdanje  Mostar Film Festivala - Festivala filmske glume koji će se održati od 16. do 22. studenoga 2017. godine.

 

Umjetnička direktorica Festivala Maja Knezović Lasić je rekla kako će u natjecateljskom programu MOFF-a biti prikazano devet filmova iz kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta.''Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije te o filmovima koji se bave PTSP-om, društvu u tranziciji, ratnim zločinima, nezadovoljnim tinejdžerima...'', dodala je Knezović Lasić.

 

press-mostar-film-fest4

 

Osim natjecateljskog dijela, u kojem će stručni žiri birati najbolja glumačka ostvarenja u filmovima iz regije, u programu će se prikazati i studentski, dokumentarni, međunarodni program te obiteljski vikend. Međunarodni program 11. Mostar Film Festivala pod nazivom ''Between The Rivers'' donosi osam ostvarenja koja na različite načine propituju ljudske sudbine ispričane na zanimljiv način i uz inovativan redateljski pristup. Regionalna dokumentarna izdanja koja će biti prikazana na Mostar Film Festivalu predstavit će priče o humanitarnoj udruzi, nesretnim sudbinama i spletovima nesretnih okolnosti, minulim vremenima i nekim novim istinama.

 

Odabranih šest dokumentaraca predstavit će autore iz BiH, Srbije i Hrvatske.


Dječji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma ''Richard roda'' i igranog filma ''Anka''. 

 

(Bljesak/DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI