vremenska prognoza za bih

Kiša, oblaci, hladno, a onda... Evo kakvo vas vrijeme očekuje narednih dana

Hronika 28.10.17, 16:29h

Kiša, oblaci, hladno, a onda... Evo kakvo vas vrijeme očekuje narednih dana
U Bosni se prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno

 

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna tri dana u Bosni i Hercegovini.

 

Nedjelja, 29.10.2017.

 

U Bosni se prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. U drugoj polovini dana očekuje nas prolazno jače naoblačenje sa sjevera koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prijeći preko Bosne i Hercegovine i uvjetovati kišu, na planinama snijeg. Prije podne vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera, na momente sa pojačanim udarima juga.

 

Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na zapad i sjeveorozapad. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stepeni.

 

Ponedjeljak, 30.10.2017.

 

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno do jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

 

Utorak, 31.10.2017.

 

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokve moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, na jugu zemlje od 12 do 16 stepena. 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI