Bivši vlasnik Agrokora još se nije vratio u Hrvatsku

Protiv Ivice Todorića izdat Evropski nalog za hapšenje

Hronika 24.10.17, 09:28h

Protiv Ivice Todorića izdat Evropski nalog za hapšenje
Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu

 

Hrvatsko županijsko državno odvjetništvo je u ponedjeljak izdalo evropski nalog za hapšenje (EUN) za Ivicu Todorića protiv kojega je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

 

"Županijsko državno odvjetništvo u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, sukladno Zakonu o prvosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, izdalo europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, izvijestila je u ponedjeljak glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin", navodeći da se daljnje radnje provode sukladno zakonskim odredbama.

 

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu.

 

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem, koji je u nedjelju putem bloga poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika".

 

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo odluku sudije istrage koji je prošle sedmice odbio zahtjev Državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor. Sudija Zoran Luburić u srijedu je odredio istražni zatvor jedino Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima omogućio da se brane sa slobode.

 

Najavljena žalba Todorićevih advokata na odluku o istražnom zatvoru u ponedjeljak još nije stigla na zagrebački Županijski sud, no o njoj se, kako se doznaje, ni neće odlučivati dok Todorić ne bude u Hrvatskoj. 


(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI