Razbojnička četvorka iz Sarajeva bogatija za oko 30.000 KM

Oružane pljačke 'Binga' i 'Robota': Čekali u zasjedi da svi odu, pa s automatskim puškama zaskočili zaštitara i šeficu

Hronika 24.10.17, 07:58h

Oružane pljačke 'Binga' i 'Robota': Čekali u zasjedi da svi odu, pa s automatskim puškama zaskočili zaštitara i šeficu
Prestrašenim radnicima su zaprijetili automatskim puškama, pokupili novac od pazara, a potom nestali u vidu magle

 

Sarajevska policija još traga za četiri razbojnika, koji su u nedjelju maskirani upali u tržni centar "Bingo" u Donjim Hadžićima, odakle su, uz prijetnju vatrenim oružjem odnijeli veću sumu novca, te pobjegli u nepoznatom pravcu.

 

Iako ni iz policije ni iz uprave "Binga", pravdajući to zaštitom istrage, nisu željeli davati više detalja o samoj pljački, iz izvora bliskih istrazi Faktor.ba nezvanično saznaje da je maskirana četvorka za samo nekoliko minuta iz "Binga" izašla bogatija za 20.000-30.000 maraka.

 

Prestrašenim radnicima su zaprijetili automatskim puškama, pokupili novac od pazara, a potom nestali u vidu magle.

 

Iako je policija odmah po dojavi obavijestila sve patrole na terenu, od pljačkaša nije bilo ni traga, te sve ukazuje na to da su pljačku veoma brižljivo isplanirali.

 

Faktor saznaje da policija ne isključuje mogućnost da se radi o istoj "ekipi", koja je nedavno u sred bijela dana na sličan način orobila i "Bingo" u naselju Bare.

 

 

Otprilike sat ranije, u nedjelju oko 20 sati, na gotovo identičan način opljačkan je i TC "Robot" u Mostaru, odakle je maskirana petorka, naoružana do zuba, također uz prijetnju automatskim puškama, natjerala radnike da otvore sef, odakle su odnijeli veću količinu novca, s obzirom na to da se u sefu nalazio novac od vikend-pazara. 

 

Da je pljačka bila itekako dobro osmišljena, potvrđuje informacija da su razbojnici čekali u zasjedi da svi radnici i mušterije napuste objekat a šefica smjene i zaštitar krenu sa zaključavanjem.

 

Razbojnici su ih presreli na samom izlazu, te držeći ih na nišanu, primorali da ih odvedu do sefa. Nakon što su oni, bojeći se za vlastiti život to i učinili, od šefice smjene su zatražili da otvori sef.

 

- I tu je došlo do poteškoća, jer ona od nervoze i straha nije djelovala željenom brzinom, na što je jedan od razbojnika počeo vikati na nju - ispričao je izvor blizak istrazi. Kako dodaje, žena se toliko tresla da je jedva uspjela otključati sef, a nakon što su pokupili novac, pljačkaši su zaštitaru i šefici smjene zaprijetili da ne napuštaju prostoriju, zbog čega nisu vidjeli ni kako su otišli, ni u kojem pravcu.

 

Iz policije ističu da su razbojnicima na ruku išle i vremenske (ne)prilike, odnosno kišno i maglovito vrijeme kakvo je bilo u nedjelju u Mostaru. Iako je, kako saznaje Faktor, kamera na objektu snimila pljačku, pitanje je kakvog su kvaliteta snimke, a istražiteljima zasigurno neće pomoći ni činjenica da su bili maskirani.

 

- Sve policijske patrole na terenu su upoznate sa slučajem, a u istragu se uključio odjel krim-policije, te se poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela - naveli su iz policije.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI