KRVAVA NOĆ U GLAVNOM GRADU SRBIJE

Mladić pretučen u centru Beograda, jer radi u gej klubu: "Šutirali su me u glavu, krv je lila na sve strane"

Hronika 23.10.17, 16:38h

Mladić pretučen u centru Beograda, jer radi u gej klubu:
Mladića je grupica od pet, šest muškaraca počela da udara rukama i nogama u predjelu glave

"Drali su se nešto, ali nisam obraćao pažnju. Odjednom su počeli da me tuku, a kada sam pao na zemlju nastavili su da me šutiraju..."


Ovako za "Blic" počinje priču Beograđanin A. M. (27), kojeg je u subotu oko pet sati ujutru pretukla grupa nasilnika u samom centru grada.


A. M. krenuo je kući u pet ujutru iz gej kluba u centru grada, u kojem radi kao šanker.


- Krenuo sam ka okretnici na Studentskom trgu. Bili su udaljeni od mene stotinjak metara i nešto su se drali, ali pošto ih nisam čuo šta dobacuju nisam obraćao pažnju. Odjednom su mi prišli i, bez ijedne riječi, počeli da me tuku - priča A. M.


Mladića je grupica od pet, šest muškaraca počela da udara rukama i nogama u predjelu glave.


- Jedan od njih udario me je u usnu. Bio sam u šoku jer nisam očekivao išta da će da mi se desi, a već u sljedećem trenutku dobio sam udarac nogom ponovo u glavu i tada je počela da šiklja krv - priča A. M.


Mladić je, kad se "osvijestio", počeo da bježi preko ograđene zelene površine na okretnici na Studentskom trgu. Ali napadači se nisu zaustavili.


- Sapleo sam se o ogradu i pao na zemlju. Tada sam dobio još jedan udarac u glavu...Nakon toga su pobjegli - priča A. M.


On je posle toga na lice mjesta pozvao policiju i dao izjavu na licu mjesta. Hitna pomoć došla je na poziv policije i prevezla povrijeđenog mladića u Urgentni centar.


- Tamo sam proveo osam sati, dok su odradili pregled i dok su mi ušili usnu. Posle sam bio ošamućen i prespavao sam cijeli dan - kaže A. M. i dodaje da je razlog zašto želi da ostane anoniman samo taj što roditeljima još uvek nije rekao šta mu se dogodilo.


On dodaje da nakon ovog napada nije uplašen i nema potrebu da se skriva, ali je ipak i dalje u šoku.


- Ne mogu da shvatim da se ovakve stvari dešavaju u 21. vijeku. Ne znam šta da mislim. Ovo je prvi put da mi se ovako nešto dogodilo. I nije to sad zato što sam ja dio LGBT populacije, nego je moglo bilo kome da se desi. Mislim da sam se samo našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme - kaže A. M.

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI