Za koga ćete navijati?

Najveći duel u istoriji bh. tenisa: Bašić protiv Džumhura za finale Moskve

Sport 20.10.17, 20:14h

Najveći duel u istoriji bh. tenisa: Bašić protiv Džumhura za finale Moskve
U trećem setu je na terenu postojao samo jedan teniser. Bašić je Rusu prepustio samo jedan gem i tako zakazao najveći duel u bh. teniskoj historiji

 


Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić uspio je napraviti još jednu senzaciju i plasirao se u polufinale ATP 250 turnira u Moskvi. Nakon fantastičnog preokreta slavio je protiv domaćeg tenisera Daniila Medvedeva rezultatom 2:1 (3:6, 6:4 i 6:1).

 

Bašić će sedmicu koja je na isteku pamtiti po jednom od najljepših trenutaka svoje karijere. U Moskvi je stigao do najboljeg rezultata karijere na ATP turnirima, a to je polufinale. Navijači iz Bosne i Hercegovine su dočekali da u finalu jednog ATP turnira gledaju duel igrača iz ove zemlje u kojoj tenis nije sport broj jedan.

 

Loše je bh. teniser ušao u meč. Već u prvom servis gemu dozvolio je protivniku brejk, pa Medvedev odlazi na 3:0. U nastavku prvog seta naš teniser nije imao nijednu brejk loptu, pa je Rus sačuvao svoj servis i bez problema set priveo kraju rezultatom 6:3.

 

Nakon uvodna dva gema prvog seta, Medvedev je iskoristio četvrtu brejk loptu u jednom maratonskom gemu i tako zakoračio ka pobjedi. Ipak, pri rezultatu 4:2 za Medvedeva, ‘neki novi Bašić’ se pojavio na terenu. Osvojio je sva četiri naredna gema i poravnao rezultat.

 

U trećem setu je na terenu postojao samo jedan teniser. Bašić je Rusu prepustio samo jedan gem i tako zakazao najveći duel u bh. teniskoj historiji. Sutra će se za finale ATP turnira u Moskvi sastati Damir Džumhur i Mirza Bašić. Nevjerovatno!

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI