Skupocjeno vozilo zakupljeno od 'Comsara'

Za potrebe VIP ličnosti: MUP RS objasnio čiji 'mercedes' vozi Milorad Dodik

Hronika 20.10.17, 18:17h

Za potrebe VIP ličnosti: MUP RS objasnio čiji 'mercedes' vozi Milorad Dodik
Mektić je danas novinarima stavio na uvid, kako je rekao, ugovor MUP-a RS-a o najmu automobila za potrebe predsjednika RS-a Milorad Dodika, koji je uvezao „kriminalac koji se ne smije vratiti u zemlju porijekla“

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas je saopćeno da na ugovor o zakupu vozila marke "mercedes“ sa d.o.o. "Comsar Energy Hidro“ Banja Luka, nije bilo primjedbi revizije, koja ga je kontrolisala u više navrata.

 

Vozilo se koristi od 2012. godine, kako navode iz entitetske policije, za potrebe VIP ličnosti i gostiju za vrijeme njihovog bezbjednog boravka na teritoriji RS.

 

Ugovor o zakupu, dodaju, sklopljen je s “Comsarom” u pregovaračkom postupku javne nabavke.

 

O ovom ugovoru danas je govorio na konferenciji za novinare u Banjoj Luci član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ustvrdivši da je zakupljen za potrebe entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

 

Podsjećamo, Mektić je danas novinarima stavio na uvid, kako je rekao, ugovor MUP-a RS-a o najmu automobila za potrebe predsjednika RS-a Milorad Dodika, koji je uvezao „kriminalac koji se ne smije vratiti u zemlju porijekla“.



-Na šta oni troše pare. Nevjerovatna je činjenica i podatak da je, 5. januara 2012. godine, sklopljen ugovor o zakupu između Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i firme „Comsar“ Rašida Serdarova, kontraverznog biznismena, o zakupu njegovog „mercedesa“. To je vozilo koje Dodika vozi i za koje Serdarovu mjesečno plaćaju 2.000 maraka plus PDV-e. Evo vam papira, pet godina, 60 mjeseci, 120.000 maraka - ustvrdio je Mektić.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI