PRIPREMITE SE ZA PROMJENU

Stiže novo naglo zahlađenje: Nakon ljetnih temperatura za vikend kiša i gromovi, a za početak sedmice snijeg...

Hronika 20.10.17, 10:45h

Stiže novo naglo zahlađenje: Nakon ljetnih temperatura za vikend kiša i gromovi, a za početak sedmice snijeg...
U nedjelju, 22. oktobra, jutro pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslije podne u Krajini i Posavini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje do kraja dana ili u večernjim satima. Uz kišu je moguća i grmljavina

 

 

 

 

Nakon dužeg sunčanog razdoblja i izuzetno visokih temperatura za ovo doba godine, i prvi dan vikenda bit će ugodan i sunlan, a onda nam stiže promjena.


Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i početak nardne sedmice prema najavama meteorologa FHMZ-a:  


U subotu 21.oktobra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.


Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 19 do 25 °C.


U nedjelju, 22. oktobra, jutro pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslije podne u Krajini i Posavini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje do kraja dana ili u večernjim satima. Uz kišu je moguća i grmljavina.


Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 °C.


U ponedjeljak, 23. oktobra, pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, u većini područija, očekuje se prestanak padavina i djelimično razvedravanje.


Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 8 do 12, na jugu od 11 do 16 °C.


U utorak, 24. oktobra, u Bosni umejero do preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, ponegdje i dio prijepodneva, u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabom kišom.


Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 14 do 19 °C.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI