NSRS NA KORAK DA POSTANE RIJALITI

Šta narodni poslanici misle o ulasku "kralja stočara" u politiku: Lakše im sa zmajem nego sa aždajama...

Front 19.10.17, 16:04h

Šta narodni poslanici misle o ulasku
U Srpskoj se već stidljivo čuju pojedinci kako će, u nedostatku „boljih rješenja“, sigurno glasati za Zmajevu stranku i „kralja stočara“

Pompezna najava Ilije Grahovca, u narodu poznatijeg kao Zmaj od Šipova, da će osnovati političku stranku u BiH ocijenjena je neozbiljnom u širem dijelu javnosti.


Međutim, u zemlji u kojoj je sve moguće i u kojoj su ljudi, svakodnevno „bombardovani“ teškim riječima, referendumima, lažima i mržnjom, odavno zaboravili kako se može bolje živjeti, olako odbaciti mogućnost ponavljanja uspjeha „neozbiljnog“ Belog Preletačevića u Srbiji bilo bi politički nekorektno.


Ima li Zmaj od Šipova ikakve šanse da preskoči izborni prag, da li bi parlament Srpske tada prerastao u „cirkus“, ko bi više dobio Zmajevim ulaskom u politiku, ocjenjuju za „EuroBlic“ njegove eventualne buduće kolege.


Poslanik SNSD Drago Kalabić smatra da u Narodnoj skupštini RS ima i gorih od Zmaja od Šipova.


- Ako ćemo realno, puno bi nam lakše bilo sa Zmajem nego sa ovim aždajama koje rade to što rade, a glume ljepotane – kaže Kalabić, ne otkrivajući na koga misli.


Poslanik NDP Zdravko Krsmanović dodaje da nakon Belog Preletačevića, koji je u izborima za predsednika Srbije osvojio skoro 12 odsto glasova, ništa ne izgleda nemoguće ni u Srpskoj.


- Vidio sam da taj način populističke priče prolaze. Mislim da tako obično krene od neke zezancije. Vidim da je u Sloveniji komičar jedan od kandidata za predsjednika Republike. Apsolutno je sve moguće, a u mnogim slučajevima to može da bude i osvježenje za Narodnu skupštinu tako da se metode rada ponekad prilagođavaju pojedincima. Ako je to volja građana, zašto ne – zaključuje Krsmanović.


Poslanik Srpske radikalne stranke Milanko Mihajilica ubijeđen je da nas je „vlast dovela u tu situaciju da likovi poput Zmaja razmišljaju da se bave politikom“.


- To je proizvod stanja društva, poremećenog sistema vrijednosti, uništenog obrazovanja, zdravstva i uticaja vlasti na dobar dio medija. Zašto onda ne bi ljudi poput Zmaja pomislili da se bave ozbiljnim državničkim poslovima? Mislim da je ipak najbolje da Zmaj bude na izbornoj listi SNSD, jer između njega i Milorada Dodika nema velike razlike. Ja sam načelnika opštine Šipovo (Milana Kovača) ranije već nazvao Zmajem, pa bi to bila skladna kombinacija – kaže Mihajilica.


Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, bio je kratak.


- To je rijaliti priča. Ne želim ništa da komentarišem, jer me dovoljno sramota ovog rijalitija koji opozicija trenutno radi u Narodnoj skupštini RS - naveo je on.


Kako god bilo, u Srpskoj se već stidljivo čuju pojedinci kako će, u nedostatku „boljih rješenja“, sigurno glasati za Zmajevu stranku i „kralja stočara“.


Ukoliko se kandiduje, zagarantovana mu je velika medijska pažnja, i obožavalaca i onih drugih, a bez obzira na rezultat koji postigne, BiH krajem 2018. više neće biti ista.

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI