Reakcija iz Naše stranke

Kojović: BiH nije privatno vlasništvo Izetbegovića pa da se ostavlja u amanet stranim državnicima

Hronika 19.10.17, 15:50h

 Kojović: BiH nije privatno vlasništvo Izetbegovića pa da se ostavlja u amanet stranim državnicima
Kako se navodi u saopćenju, povod za reakciju je izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je je prilikom obilježavanja godišnjice smrti Alije Izetbegovića rekao kako je njegov otac BiH ostavio u amanet Erdoganu te da Erdogan svoju obavezu dobro ispunjava

 

BiH nije privatno vlasništvo Izetbegovića pa da se ostavlja u amanet, iako Bakiru Izetbegoviću to možda tako i izgleda, ocijenio je u saopćenju za javnost Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

 

Kako se navodi u saopćenju, povod za reakciju je izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je je prilikom obilježavanja godišnjice smrti Alije Izetbegovića rekao kako je njegov otac BiH ostavio u amanet Erdoganu te da Erdogan svoju obavezu dobro ispunjava.

 

- Nije teško o BiH brinuti bolje od Bakira Izetbegovića, ali ako odgovornost za sudbinu zemlje želi skinuti sa sebe, neka je ne prebacuje na strane državnike. Dosta je Bosni tutorstva sa strane. Dovoljno nas je u BiH koji bismo, da nije SDA opstrukcija, BiH učinili prosperitetnom zemljom - kaže Kojović, saopćeno je iz Naše stranke.

 

(Fena/aš)

BLIN
KOMENTARI