HOROR PRIČA IZ KIKINDE

Otac bolesnog sina drži u kavezu i u lancima godinama: "Raša ponekad hoće da pobjegne"

Hronika 19.10.17, 12:22h

Otac bolesnog sina drži u kavezu i u lancima godinama:
Radovan je zaostao u razvoju, a zastrašujući kavez koji je ovom nesrećnom čovjeku postao dom smješten je u trošnoj kući bez kupatila, parketa i drugih osnovnih uslova života dostojnih čoveka

Kao u najjezivijim horor filmovima, Radovan M. (24), osoba s posebniom potrebama, već godinama živi u kavezu, zaključan lancima i katancima iza rešetaka u svojoj ruiniranoj i neuslovnoj kući u okolini Kikinde.


Radovan je zaostao u razvoju, a zastrašujući kavez koji je ovom nesrećnom čovjeku postao dom smješten je u trošnoj kući bez kupatila, parketa i drugih osnovnih uslova života dostojnih čoveka.


Radovanova majka ubila se prije dve godine pošto je otkrila da ima kancer, pa u ovoj kući on živi sa ocem Milanom S.


Kavez za svog sinam Milan je napravio prije šest, sedam godina i on za "Kurir" kaže da je tu vidio kao jedino rešenje.


 - Morao sam to da uradim jer Raša ponekad hoće da pobjegne, a imao je i agresivne ispade. Pustim ga u toku dana da izađe. Ponekad sjedimo i ispred kuće. Međutim, kad imam posla i kad izlazim iz kuće, prinuđen sam da ga držim zaključanog da ne bi povrijedio sebe ili nekog drugog - priča Milan za "Kurir".


Kaže da, pošto nemaju kupatilo, svog sina kupa u koritu.


 - Primam neku minimalnu socijalnu pomoć od koje hranim Rašu, a ponekad i nadničim za sitne pare. Međutim, to je sve vrlo malo. Raša nema odgovarajuću odjeću, obuću, ali nam je najpotrebnije kupatilo. Ipak, uprkos svemu, moj Raša nikad nije bio gladan! - izričit je Milan.


Uprkos svim nevoljama i teškoj sudbini, kaže da njih dvojica ne žele da se odvoje jedan od drugog.


 - Kad je u kavezu, puštam mu muziku. On voli da gleda i televiziju, pa je tako TV stalno uključen. A pričamo i toliko koliko možemo da se razumijemo. Ja sam njega odgajao otkako je bio dijete i nikako ne bih voleo da završi u nekoj ustanovi - kaže Milan i dodaje da ga ne zapostavlja, da se brine o djetetu i da sinu redovno daje lijekove.


U Centru za socijalni rad Nova Crnja nisu željeli da daju zvaničan komentar, ali su nezvanično rekli da su upoznati sa ovim slučajem i da porodica dobija socijalnu pomoć.

 

(Kurir,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI