Mračna istina o jednom od najuspješnijih ženskih bendova u istoriji

Šokantna ispovijest bivše članice grupe Pussycat Dolls: 'Bile smo paravan za prostituciju, to uopšte nije bio bend'

Showbizz 17.10.17, 09:07h

Šokantna ispovijest bivše članice grupe Pussycat Dolls: 'Bile smo paravan za prostituciju, to uopšte nije bio bend'
Jones, koja je grupi pristupila kao tinejdžerica 2003. godine, pokušala je ilustrirati koliko su ozbiljna bila zlostavljanja

 

Bivša članica muzičke grupe Pussycat Dolls Kaya Jones (33) tvrdi da je grupa u kojoj je nastupala bila paravan za prostituciju te da su članice bile prisiljene upuštati se u spolne odnose s vodećim ljudima industrije zabave, piše Daily Mail.

 

"Moja istina. Nisam bila u ženskoj grupi. To je bila organizovana prostitucija. To što smo pjevale i bile slavne bilo je sporedno. Naši su vlasnici bili ti koji su zarađivali", napisala je Jones na Twitteru.

 

Jones, koja je grupi pristupila kao tinejdžerica 2003. godine, pokušala je ilustrirati koliko su ozbiljna bila zlostavljanja.

 

"Ljudi pitaju koliko je (zlostavljanje) bilo ozbiljno? Dovoljno ozbiljno da sam odustala od svojih snova, drugih članica grupe i 13 miliona dolara vrijednog ugovora s izdavačkom kućom. Znali smo da ćemo biti broj jedan."

 

kaya-jones

Kaya Jones: 'Da biste bili član tima, morate biti timski igrač. To znači spavanje s kim god'

 

Jones je rekla da su joj kao članici grupe rekli da mora spavati s vodećim ljudima industrije. "Direktori, menadžeri, agenti i drugi izvođači iz iste diskografske kuće. Ako ne želiš spavati s direktorom proslijedit će te njima. Nekada curu jednostavno prosljeđuju između sebe", rekla je.

 

"Da biste bili član tima, morate biti timski igrač. To znači spavanje s kim god. Ako to ne učinite, onda vas nemaju čime ucjenjivati", napisala je Jones na Twitteru. "Da, rekla sam ucjena. Znači, nakon što vas iskoriste ili ako vas navuku na drogu, onda to koriste protiv vas. Tačno. Dodatno žrtvovanje."

 

Jonesine tvrdnje odnose se na događaje od prije najmanje deset godina, a bivša članica Pussycat Dolls nije htjela reći koji su ih muškarci zlostavljali. Jones je u intervjuu tokom vikenda rekla da su je nedavna stradanja u Las Vegasu motivirala da istupi.

 

Osnivačica grupe Pussycat Dolls Robin Antin odmah je opovrgnula Jonesine tvrdnje, ustvrdivši da se radi o "gnjusnim i bezočnim lažima". "(Jones) očito traži svojih petnaest minuta slave", rekla je Antin za The Blast.

 

Antin je nadalje rekla da Jones nikada nije bila punopravna članica grupe već samo jedna od nekoliko privremenih članica koje nisu uspjele izboriti trajno mjesto u grupi.

 

Jones je također ustvrdila da je Antin članicu grupe G.R.L. Simone Battle dovela do samoubistva. Antin je grupu G.R.L. oformila 2012. godine, a Battle se objesila 2014. godine nakon borbe s depresijom i finansijskim problemima.

 

"Želim da naša gospodarica iz pakla prizna zašto se jedna od djevojaka iz njenih grupa ubila. Reci javnosti kako si nas mentalno slomila", rekla je Jones. "Kada si kriv najbolje je napadati, a ne braniti se. Žao mi je, tvoja kula od karata je gotova. Svi će uskoro znati istinu. Volim vidjeti kako predatori glume žrtve. Patetično."

 

Antin je na ove tvrdnje reagirala tako što je osudila spominjanje Battle u ovom kontekstu.

 

Bivše članice grupe Carmit Bachar i Melody Thornton reagirale su na Jonesin intervju putem Twittera. "Luđaci izlaze na petak 13.", napisala je Bachar. "Bio je to pametan potez! Prljav, ali pametan", dodala je Thornton. Glasnogovornica Thornton nije rekla na što je bivša članica mislila.

 

Najpoznatija članica grupe Nicole Scherzinger nije komentirala Jonesine tvrdnje.

 

Grupa Pussycat Dolls jedna je od najuspješnijih ženskih grupa u istoriji s ukupno 53 miliona prodanih ploča. Jones je u grupi bila aktivna od 2003. do 2005. godine.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI