DRUŽILI SE UZ PIVO, A ZATIM JE USLIJEDILA SVAĐA

Detalji zločina iz strasti na Manjači: U bivšu curu i poznanika ispalio po dva metka, pa presudio i sebi

Hronika 16.10.17, 15:25h

Detalji zločina iz strasti na Manjači: U bivšu curu i poznanika ispalio po dva metka, pa presudio i sebi
Zatim se automobilom udaljio nekoliko stotina metara dalje, a onda zaustavio vozilo, uzeo pištolj i pješke se vratio do Milovac i Sirara

Mile Macanović (40) iz Ribnika, koji je protekle noći, na lokalitetu Karaula, opština Ribnik, ranio Jelenu Milovac (21) iz Banjaluke i Čedomira Sirara (53), nakon čega se ubio, prethodno je viđen s njima u lokalnom restoranu.

 

Iako na mjestu događaja niko od njihovih prijatelja i poznanika nije mogao sa sigurnošću potvrditi motive sinoćnje drame, smatraju da je najvjerovatnije u pitanju zločin iz strasti.

 

Svemu je, navodno, kumovala ljubomora, jer je Milovac nakon veze sa skoro duplo starijim Macanovićem, našla novog momka, što je on teško prihvatao.

 

Mještani tvrde i da joj je Macanović u nekoliko navrata i ranije prijetio, govoreći da će ubiti i sebe i nju.

 

- Ona je sinoć bila u jednom lokalnom kafiću u muškom društvu, zajedno sa novim momkom Ljubomirom i još nekim momcima. Među njima je bio i Čedomir Sirar. Pozvala je telefonom i Macanovića da dođe, nakon čega se i on tu pojavio. Upitao ju je u jednom trenutku da sjedne sa njim za sto, što je ona odbila.

 

Neposredno prije fajronta u tom lokalu, Macanović je pozvao nju i društvo da nastave druženje u njegovoj kafani, koja se nalazi nekoliko kilometara dalje. Jelena je to u prvi mah odbila, a kasnije je pristala, pa su ona i Sirar sjeli sa Macanovićem u auto i otišli – ispričao nam je jedan svjedok koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

 

Po tragovima na mjestu događaja licu mjesta, pretpostavlja se da ih je Macanović izbacio iz auta na jednom proširenju na putnom pravcu Sitnica – Čađavića, u općini Mrkonjić Grad.

 

Zatim se automobilom udaljio nekoliko stotina metara dalje, a onda zaustavio vozilo, uzeo pištolj i pješke se vratio do Milovac i Sirara. Zatim je pucao u njih i teško ih ranio, pa je presudio sebi. O tome svjedoči lokva krvi na mjestu pucnjave.

 

Kao što smo već objavili, Milovac je zadobila povrede grudnog koša i abdomena. Operisana je na UKC Banja Luka i njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno. Sirar je također zabobio povrede grudnog koša i abdomena i u toku je njegovo hirurško zbrinjavanje. Prema riječima ljekara sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

 

Uviđaj na Karauli je okončan. Na Sitnici i obližnjoj Čađavici vlada tuga zbog ovog nemilog događaja.


Iz UKC-a navode da je J.M. dovezena noćas u 2.25 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Ribnik u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu, dok je u 2.40 časova dovezen pacijent Č.S. sanitetskim vozilom Doma zdravlja Mrkonjić Grad.

 

(Faktor,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI