iznimno topla jesen u cijeloj bih

Do kada ćemo imati ljeto u oktobru: Još jedna vruća sedmica pred nama, pa malo kiše, ali drastično zahlađenje stiže...

Hronika 15.10.17, 21:23h

Do kada ćemo imati ljeto u oktobru: Još jedna vruća sedmica pred nama, pa malo kiše, ali drastično zahlađenje stiže...
Prema prognozama FHMZ-a, od sutra nas očekuje čak i blagi porast temperatura koji će nas pratiti sve do 24. oktobra, a živa će se na jugu peti i do 27-og podeoka

 

 


Meteorološke prognoze u cijeloj BiH i dalje najavljuju izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine i temperature iznad 20 stepeni. Prema prognozama FHMZ-a, od sutra nas očekuje čak i blagi porast temperatura koji će nas pratiti sve do 24. oktobra, a živa će se na jugu peti i do 27-og podeoka.


U ponedjeljak, 16. oktobra, bit će sunčano. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Vjetar, slab, veći dio dana, uglavnom, sjeveroistočni. 


Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 20 do 26 °C.


U utorak 17. oktobra, sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 27 °C.


U srijedu 18. oktobra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a dnevne od 20 do 26 °C.


U četvrtak 19. oktobra, također sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. 


Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 19 do 26 °C.


Ipak, nakon narednog vikenda, od 23. oktobra moguće je prolazno naoblačenje praćeno kišom, koje će u zadnjoj sedmici u mjesecu, iako sunčanoj, donijeti pad temperatura za 10-tak stepeni. 


Nakon toga, sudeći prema prognozama svjetskog meteorološkog sajta Accuweather.com, dolazi drastično zaglađenje uz nove padavine, a dnevne temperature dostizaće tek slabašnih 8 stepeni. 


Ipak, početak novembra donosi stabiliziciju vremena, sunčane intervale i sasvim ugodnu temoeraturu od oko 10 do 15 stepeni tokom dana.     

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI