RIGOROZNA REGULATIVA

Zakon od kojeg se vozačima uvlači strah u kosti: Uvodi se doživotna robija za 'ubice na cestama'!

Hronika 15.10.17, 19:46h

Zakon od kojeg se vozačima uvlači strah u kosti: Uvodi se doživotna robija za 'ubice na cestama'!
Nove regulative uvedene su nakon konsultacija o kaznama povezanim sa saobraćajnim nesrećama sa smrtnim ishodom i težim povredama.

 

 


Ne, ove nove rigorozne regulative ne uvode se u Bosnu i Hercegovinu, iako bi bile poželjne, već su uvedene u Velikoj Britaniji nakon konsultacija o kaznama povezanim sa saobraćajnim nesrećama sa smrtnim ishodom i težim povredama.


Naime, kako prenose Vijesti.ba, vozači koji u Velikoj Britaniji izazovu saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama ili ako voze pod uticajem alkohola ili narkotika, prema najnovijim planovima Vlade, suočavaju se sa doživotnom robijom.


Britanski dnevnik Indipendent navodi da će maksimalna kazna za prebrzu vožnju, trkanje ili upotrebu mobilnog telefona tokom vožnje biti podignuta sa 14 godina na doživotnu robiju.


Za odvojeni prekršaj, uzrok smrti vožnjom pod uticajem pića ili droge takođe će biti podignuta kazna sa 14 godina zatvora na doživotnu robiju.


Britanske vlasti uvode i novi prekršaj uzrok povrede nesmotrenom vožnjom za šta tek treba da bude donesena odluka za maksimalnu kaznu.


Oko 90 odsto ispitanih izrazilo je uvjerenje da je neophodno uvesti novi prekršaj stvaranja povreda nesmotrenom vožnjom a 70 odsto misli da bi maksimalna kazna za uzrok smrti nespotrenom vožnjom trebala biti povećana na doživotnu robiju.


"Dugo i temeljno smo razmatrali kazne za nesmotrenu vožnju i dobili smo 9.000 odgovora na naše konsultacije. Na osnovu ozbiljnosti najtežih slučajeva, bola porodica žrtava, namjeravamo da uvedemo doživotnu robiju za one koji uništavaju tuđe živote svojom opasnom vožnjom ili ukoliko su pod uticajem alkohola i droge", kategoričan je britanski ministar pravosuđa Dominik Rab, javila je Srna, prenose Vijesti.ba.

 

(Vijesti.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI