Tvrdi da je feministica

Zvijezda 'Teorije velikog praska' šokirala otvorenim pismom: 'Nisam seksualno zlostavljana jer...'

Mediji 15.10.17, 13:48h

Zvijezda 'Teorije velikog praska' šokirala otvorenim pismom: 'Nisam seksualno zlostavljana jer...'
Mi u Hollywoodu koje ne predstavljamo nedostižne standarde ljepote imamo 'luksuz' da nas niko ne gleda i da nas moćni muškarci ignorišu, napisala je zvijezda 'Teorije velikog praska'

 

Zvijezda "Teorije velikog praska" Mayim Bialik našla se na udaru kritike nakon što je napisala otvoreno pismo o seksualnom zlostavljanju. Pismo je objavljeno u New York Timesu, a na njegovo pisanje potaknuo je slučaj Harveya Weinsteina.

 

"Biti feministica u svijetu Harveya Weinsteina", naslov je pisma u kojem Mayim opisuje kako izgleda život glumice koja se ne uklapa u stereotipe.

 

"Kao ponosna feministica bez želje da idem na dijetu, operišem se i unajmim ličnog trenera, gotovo da i nisam doživjela da me muškarci pozivaju u svoju hotelsku sobu. Mi u Hollywoodu koje ne predstavljamo nedostižne standarde ljepote imamo 'luksuz' da nas niko ne gleda i da nas moćni muškarci ignorišu, osim ako na nama ne mogu zaraditi", napisala je.

 

Podsjetimo, brojne žene, među kojima su i najpoznatije glumice današnjice, optužile su Weinsteina za seksualno zlostavljanje, a mnoge od njih opisivale su gotovo identične scenarije zlostavljanja u hotelskim sobama. Četiri žene optužile su ga za silovanje. Weinstein se ispričao za svoje ponašanje, no demantirao je da je bilo seksa bez pristanka druge strane.

 

Mayim je u svom pismu dodala da se odijeva čedno te da ne koketira s muškarcima.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI