Dr. Mirza Bišćević u intervjuu za N1

Mi ne idemo iz Kliničkog centra, nas tjeraju s Kliničkog centra! Ja prelazim u drugoj rundi...

Hronika 15.10.17, 12:54h

Mi ne idemo iz Kliničkog centra, nas tjeraju s Kliničkog centra! Ja prelazim u drugoj rundi...
Ako vi u jednom danu dobijete tri disciplinske prijave, jednu krivičnu prijavu, vašoj supruzi se onemogući da dovrši specijalizaciju u Kliničkom centru, onda vi izjavite da ne želite da radite u takvoj sredini onda to nije neka stvar hira, to je nažalost nešto puno teže, kaže dr. Bišćević

 

"Mi ne idemo iz Kliničkog centra, nas tjeraju sa Kliničkog centra", kazao je za N1 dr. Mirza Bišćević koji je sa kolegom dr. Senadom Maksićem gostovao u emisiji "Tačka na 7".

 

Nakon što je dr. Maksić kazao da će svoj angažman već od srijede nastaviti u Općoj bolnici dr. Abdulah Nakaš, dr. Bišćević je istakao da on "prelazi u drugoj rundi".

 

"Ja prelazim u drugoj rundi vjerovatno. Mi ne idemo iz Kliničkog centra, nas tjeraju iz Kliničkog centra. Ako vi u jednom danu dobijete tri disciplinske prijave, jednu krivičnu prijavu, vašoj supruzi se onemogući da dovrši specijalizaciju u Kliničkom centru, onda vi izjavite da ne želite da radite u takvoj sredini onda to nije neka stvar hira, to je nažalost nešto puno teže".

 

Dodao je da posao ljekara ne zavisi od pojedinca, ali da su problemi na KCUS-u pažljivo i svjesno planirani kako bi otežali rad.

 

"Naš posao je timski i on ne zavisi od pojedinca ni u kom slučaju. Postoji vođa određene hirurške ekipe, ali mi se suočavamo sa ovim problemom i sa morem drugih problema koji su brižljivo planirani na način da nas onemogućavaju ili otežavaju nam svakodnevni rad. Naša klinika je bila jedna od uzornijih, samo je stvar što smo naš šestorica ortopeda smogli hrabrosti da o ovome razgovaramo. Ja odgovorno tvrdim da su odnosi na kardiohirurgiji ili neurohirurgiji gori, samo kolege šute".

 

Dr. Bišćević je dodao da je nakon dizanja glasa uslijedio pritisak.

 

"Mi smo digli glas, onda su uslijedili pritisci i nekolicina kolega je podigla tome i povukla potpise. Oni su se nama došli izviniti i rekli pod kojim uslovima su morali to uraditi. Nakon toga je ostalo nas šestorica, od 14 ljudi je ostalo nas šest".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI