predsjednik srbije

Vučić: Morali smo prihvatiti prijedlog BiH za autoput Beograd-Sarajevo

Front 13.10.17, 16:08h

Vučić: Morali smo prihvatiti prijedlog BiH za autoput Beograd-Sarajevo
"Ne možemo se porediti s većim i snažnijim zemljama nego što smo to mi. Moramo uzeti u obzir sve sa čime se možemo hvatati u koštac", rekao je Vučić

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije stvoriti tehničke uslove za interni dijalog o Kosovu i dodao da misli da je rješenje problema izmedju ustupaka srpske i albanske strane, javlja Anadolu Agency (AA).

 

"Saslušaćemo sve, posle toga bićemo dovoljno odvažni da predočimo određene predloge našim građanima. Mislim da je to od najvećeg značaja za nas. Mislim da je pravo rešenje između naših ustupaka, ustupaka sa albanske strane, međunarodna zajednica treba da učini napor da razume obe strane", rekao je Vučić na zatvaranju Beogradskog bezbednosnog foruma.

 

On je rekao da Srbija mora da prizna da je u dijalogu Beograda i Prištine došlo do pomaka u određenim pitanjima i da je to proces zbog kojeg se ljudi osećaju sigurnije i bezbjednije.

 

"Moramo razgovarati međusobno kako bi naše zahteve, ono što želimo, približili realnosti i to moraju učiniti i jedna i druga strana, inače ćemo imati taj zamrznuti sukob tokom sledećih 10, 15 godina, a nemamo više vremena za gubljenje, pogotovo kada pomislimo na budućnost naše dece", rekao je Vučić i ocijenio da je rješenje kosovskog problema važno za budućnost, ne samo Srbije, već i regiona.

 

On je rekao i da je referendum o nezavisnosti u Kataloniji pokrenuo mnoga pitanja, ali da vlast ne smije da podiže očekivanja među građanima Srbije zbog Katalonije.

 

"Ne možemo se porediti s većim i snažnijim zemljama nego što smo to mi. Moramo uzeti u obzir sve sa čime se možemo hvatati u koštac", rekao je Vučić.


On je rekao da je put cijelog Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji i da zemlje ne smiju međusobno da se guše i zadržavaju jedne druge i dodao da će Srbija bez sumnje učiniti sve što je u njenoj moći da očuva regionalni mir i spokoj.

 

Vučić je rekao da, kada je riječ o regionu, postoje veća strahovanja za neke teritorije u regionu. 

 

On je dodao da će Srbija uvek podržavati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine i da niko ne može prigoivoriti Srbiji po tom pitanju i da Srbija poštuje susjede.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI