POTPREDSJEDNIK NSRS O POZIVU NA SASTANAK

Stevandić: Nedolazak opozicije na sastanak sa Dodikom dokaz je njihove lojalnosti Izetbegoviću

Front 13.10.17, 14:05h

Stevandić: Nedolazak opozicije na sastanak sa Dodikom dokaz je njihove lojalnosti Izetbegoviću
Smatra da poslije oslobađajuće presude Naseru Oriću otvoreno treba reći da je ta odluka posljedica međusobnih podjela srpskih političara i partija

Nedolazak predstavnika Saveza za promjene na sutrašnji sastanak kod predsjednika RS Milorada Dodika predstavlja signal da se nastavi sa ovakvim ili još gorim odlukama sudova i institucija na nivou BiH, izjavio je potpredsjednik NSRS, Nenad Stevandić.


On smatra da poslije oslobađajuće presude Naseru Oriću otvoreno treba reći da je ta odluka posljedica međusobnih podjela srpskih političara i partija.


- Takve i slične odluke se donose kada smo mi međusobno podijeljeni i kada se unaprijed zna da neće biti zajedničke akcije. Ako se kolege iz SzP ne odazovu pozivu, samo će potvrditi ovu poraznu činjenicu i svoju ulogu u tome koja je unaprijed dogovorena i poznata - izjavio je Stevandić.


On je SzP pozvao da svoje funkcionerske, ekonomske i stranačke interese ne stavljaju ispred interesa RS "jer je kristalno jasno da njihov nedolazak znači lojalnost prema Bakiru Izetbegoviću i namjeru da se resursi s nivoa BiH koriste u svrhu sukoba i obračuna u RS i da je to uzrok i pokušaj opstrukcije NS RS".

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI